Може би сте си мислели, че всички важни кралски моменти

...
Може би сте си мислели, че всички важни кралски моменти
Коментари Харесай

Крал Чарлз III ще получи втора корона в Шотландия

Може би сте си мислели, че всички значими кралски моменти за годината са завършили... само че това не е тъкмо по този начин, тъй като следва още един. В сряда Шотландия ще отпразнува възкачването на крал Чарлз III със свои лични тържества.

Церемониите са част от седмицата на " Холирууд " - известна още като " Кралска седмица " - която се организира годишно и по традиция монархът посещава разнообразни райони в страната, където се празнува шотландската просвета, достижения и общественост.

King Charles to receive new sword at Scottish ceremony
— BBC Scotland News (@BBCScotlandNews)
Към крал Чарлз и кралица Камила ще се причислят принц Уилям и Кейт, които на север от границата носят шотландските си трофеи херцог и херцогиня на Ротези.

" Шотландия ще посрещне новите крал и кралица през юли с поредност от събития, с които ще означи коронацията. В Единбург ще се проведат национално шествие, кралско шествие, национална благодарствена работа и оръжеен салют ", съобщи първият министър Хъмза Юсаф в изказване преди събитието на 5 юли

Юсаф съобщи, че в шествието ще вземат участие представители на разнообразни общности и организации, и уточни, че ще има опция и обществеността да се включи в заниманието.

Благодарствената работа ще се организира в катедралата " Сейнт Джайлс ", която мнозина си спомнят като спирка по време на последното пътешестване на кралицата от Балморал назад в Лондон предходната година. Там на краля ще бъдат връчени шотландските коронени скъпоценности.

Най-важните елементи от регалиите са короната, скиптърът и мечът, които датират от началото на 16 век.

King Charles will face two protests as he comes to Edinburgh to be presented with the 'honours of Scotland'.

Our Republic, the group behind one of the demonstrations, said the monarch did not have 'the consent of the people of Scotland'
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР