Може би сте любопитни какво се крие под забраденото лице

...
Може би сте любопитни какво се крие под забраденото лице
Коментари Харесай

Под булото: Екзотиката на арабките

Може би сте любопитни какво се крие под забраденото лице на арабките? Дали дамите, които укривам лицето си са по-красиви от предстоящото или са си напълно естествени като другите хора. В последно време все по-често дамите се престрашават да махнат забрадките от лицето си. Само че това е допустимо единствено с експлицитното единодушие на техния брачен партньор. Трябва им позволение, с цел да създадат сходна стъпка. За да сме по-конкретни е добре да ви кажем, че се срещат няколко разновидности на мюсюлманското облекло.
На първо място това е бурката. Тя е основана за да покрие цялото женско лице и тяло, като е оставен дребен отвор за очите, затрупан с мрежа. В превод бурка значи завеса, перде. В Пакистан и Афганистан можете да видите подобен вид облекло, като до 2001 година е било наложително за всяка жена.
Чадрата се разграничава от бурката, тъй като при нея лицето остава цялото намерено. Като цвят не е наложително да е в черно, може да бъде и в бяло.
Никабът пък е тип забрадка, която прикрива лицето чак до очите на дамата. Прието е да се носи и в Европа, като най-често се следи да го носят мюсюлманките, избягали от военните дейности в Европа.
Хиджабът съставлява шал, който закрива единствено главата. Той се носи дружно с рокля с мрачен цвят, която покрива компактно цялото тяло. Това не се води строго облекло, тъй като има доста елегантни рокли. Тук ръцете са открити, а обувките са стилни и елегантни, виждат се доста ясно.
А в този момент може би е време да отговорим на въпроса ви дали под тези дрехи, които скриват елементи или цялото женско тяло се крие хубавица или пък изпод е напълно елементарна жена? Може би нежна и красива, а може би груба и неугледна?
Всъщност можете да се ориентирате главно по лицето й. Понякога то е идеално гримирано, кожата й ухае прелестно, което е причина, че дамата е хубава и добре поддържана. Очите са подчертани, веждите й са добре гримирани. Но това е всичко, което можете да видите като странични наблюдаващи.
Само вкъщи арабките имат право да носят ежедневно облекло. Любопитно е да се каже, че те си имат специфични рокли за обличане у дома, които акцентират извивките на тялото им. Позволено им е да носят панталонки, фланели и даже къси гащи. Ако вървят на плаж и желаят да поплуват, на тях им се позволява да си сложат бански, които се назовават буркини. Те са по-специални от елементарните бански, които сме привикнали да виждаме при другите дами.
Когато една жена, която е живяла на Изток отиде в чужбина и се престраши да се покаже цялата на обществено място, страната, в която е родена я осъжда и даже стартира да я следи. Доста такива смели дами им се постанова да емигрират, с цел да избегнат съд и затвор. Когато са в чужбина и махнат своето покривало от себе си, те автоматизирано губят права да се завърнат в своята татковина. Но пък се радват на свободата си и щастието да покажат своята хубост.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР