Може би си мислите, че има производствен дизайн — декори

...
Може би си мислите, че има производствен дизайн — декори
Коментари Харесай

Роман и Уилямс, луксозни дизайнери по подразбиране на атмосфера

Може би си мислите, че има индустриален дизайн — декори за филми, ефимерни, мимолетни, повърхностни пространства, основани за резултат. И има архитектура — солидна, непрекъсната, сериозна и тежка. Но можете също по този начин да възразите, че – в ера, когато заведенията за хранене, хотелите и първокласните интериори са тематични и потънали в роман – всичко в действителност е украса.

Което ни води до една от огромните иронии на актуален дизайн. Погледнете съвсем всяка съвременна апартаментна постройка или жилищна кула от Сиатъл до Шенжен и ще имате чувство за тъждественост, липса на дълбочина, простащина със стъклени очи. След това погледнете нов, първокласен хотелски интериор и ще бъдете напрегнати да изглеждате неостаряващи, посипани с изкуствена историческа патина; благонадежден, класен. Материалите му ще бъдат богати, а въздухът ще е кондензиран с аромати на разноски.

Разгледайте тъмния, завладяващ интериор на лондонския хотел NoMad (бившия магистратски съд на Bow Street) с неговите тежки пердета и обилна библиотека от т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР