Може би си мислите, че дървените въглища се използват единствено

...
Може би си мислите, че дървените въглища се използват единствено
Коментари Харесай

Никога не сте подозирали за тези ШЕСТ невероятни трикчета, които може да направите с...дървените въглища

Може би си мислите, че дървените въглища се употребяват само за запалване на огън и скара или даже за отопление на дома. Те обаче имат доста повече приложения, в сравнение с бихте могли да си визиите. Днес ще разгледаме някои от главните им приложения в дома, с помощта на които дървените въглища ще станат вашия най-хубав другар!

Ето някои от най-интересните приложения на дървените въглища:

1. Премахване на плесен
Ако имате проблем с влагата във вашия дом, бихте могли да употребявате въглен, с цел да я отстраните. Когато имате дребни отвори в стените, тавана или пода, няма да съумеете да извършите проветряване или да почистите добре. Трябва да се отървете от мухъла един път вечно. Банята, пералните пространства и мазетата са най-вероятните среди, които могат да развият влага и миризми. Добрата вест е, че въгленът може да помогне да се отървете изцяло от влагата. След като почистите добре с белина, сода за самун или оцет, идната стъпка е да оставите на въглена да си свърши работата. Това е доста елементарно: поставете съд с няколко части въглен в засегнатите региони. Това може да е под леглото, в тоалетната или в пералното помещение. Дървените въглища всмукват влагата, като се свиват. Заменете ги, когато изчезнат.

2. Помагат в градината и двора
Ако имате парче земя, където има прекалено много работа и нямате задоволително положителни резултати, може да получите помощ от този отличен естествен „ градинар”. Ако вашият компост мирише на амоняк да вземем за пример той се нуждае от въглен. Просто смесете малко въглен с органичните боклуци. Освен това, в случай че го разчупите на дребни късчета и поръсите върху тревата и основата за цветя и дървета, растенията ще бъдат овлажнени и ще се отървете от плевелите. използвайте дървените въглища в битката с плевелите Ако имате букет или саксийни цветя в къщата, може да ги накарате да живеят по-дълго с въглен. Всичко, което би трябвало да извършите е да поставите малко парче в дъното на саксията или вазата, да добавите водата или почвата и по-късно да поставите растенията. Това е изключително целесъобразно за орхидеите (те са доста чувствителни и деликатни), тъй като се възползват от алкалността на дейния въглен.

3. Пречистват водата
Дървените въглища улавят примесите във вода (промишлени боклуци, химикали, пестициди и др.). Ето за какво е целесъобразно да се употребяват в домове, където качеството на водата не е най-хубавото. Може също по този начин да употребявате въглен за пречистване на водата от потоци и реки, когато сте на къмпинг. Все отново, не забравяйте, че не отстраняват бактерии, вируси или минерали.

4. Поддържат мебелите и инструментите
Ако имате мебели от мрачно дърво или подове, най-вероятно не сте удовлетворени, когято се появяват нови сложни за премахване петна или недостатъци. Не е нужно да извикате специалист, само че това което можете да извършите е: да разтриете повърхността с въглен и да „ замаскирате “ казуса, до момента в който го оправите. Що се отнася до инструментите, дървените въглища оказват помощ да се предотврати ръждясването им или за разрушаването им. Те са идеални за принадлежности в двора. Може да разтривате въглен напряко върху тях след приложимост или да поставите парче в кутията с принадлежности.

5. Премахват неприятните миризми
Не можете да се справите с вашия ледник, отпадък или пералня, които миришат неприятно? Дървените въглища са тъкмо това, от което имате потребност. Точно както при влагата, този вълшебен детайл има способността да всмуква мощни миризми. Поставете парче въглен в купа или дишаща торба и я оставете в зловонните места вкъщи си. Няма да имате грижи повече за тези миризми!

6. Избелват зъбите
Ако желаете перлено бели зъби, каквито виждате върху рекламите на пасти за зъби, можете да се обърнете към въглените, едно от най-хубавите домашни средства за избелването им. Може да наподобява необичайно, само че откакто опитате тази рецепта, ще блестите с красива бяла усмивка. Просто настържете парче въглен, поставете го в купа и навлажнете четката за зъби. Потопете я по-късно в купата и измийте зъбите си, както нормално. Почистете добре оцветените места. Изплакнете добре с топла вода и повтаряйте всеки ден или няколко пъти в седмицата. Ако потреблението на елементарни дървени въглища ви се коства необичайно, можете също по този начин да купите деен въглен в локалната аптека. Просто разчупете таблетките и използвайте праха върху четката за зъби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР