„Може би причината за агресията е, че повечето пациенти не

...
„Може би причината за агресията е, че повечето пациенти не
Коментари Харесай

Д-р Атанасов: Хората не правят разлика между спешна и неотложна медицинска помощ

„ Може би повода за експанзията е, че множеството пациенти не вършат разлика сред незабавна и неотложна здравна помощ. Когато триажираме сигнала им като наложителен, те стартират да се карат с нас, тъй като считат себе си за незабавни “. Това сподели пред Българска национална телевизия завеждащият филиала на незабавния център в Благоевград доктор Христо Атанасов във връзка следващата демонстрация на експанзия против медици в Гоце Делчев.

Припомняме, че на 5 августза 60-годишна жена с прилошаване и световъртеж, само че въпреки да се е отзовал в границите на 2-3 минути, околните са решили, че се е забавил и 26-годишен мъж е отправил вербални закани. Сигнализирана е полицията и мъжът е арестуван за 24 часа.

Според доктор Атанасов по-чести са случаите на вербална експанзия, в сравнение с физическо посягане. Той обаче акцентира, че лекарите в Спешния център се усещат в сигурност. „ Линейките са оборудвани с паникбутони с директна връзка към СОТ и районно-координационния център. Колегите от СОТ или Министерство на вътрешните работи се отзовават за минути “, сподели той.

По думите му от дълго време не се е случвало в района да се стига до физическа разпра. „ Гледаме да заобикаляме такива случаи. Близките би трябвало да знаят, че когато ни атакуван физически, това води до закъснение на здравната помощ “, сподели доктор Атанасов.

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР