Може би предполагате, че в тази статия ще пише за

...
Може би предполагате, че в тази статия ще пише за
Коментари Харесай

Перфектните напитки за начало на деня

Може би допускате, че в тази публикация ще написа за кафе, само че в действителност ние не считаме, че съвършената утринна напитка е кафето. Да, тя има подтикващ резултат, само че може да докара до неприятни признаци. Ако не можете да спрете да пиете кофеинови питиета, би трябвало най-малко да се опитате да се ограничите до 2-3 чаши кафе дневно.
Също по този начин, преди да изпиете чаша кафе, изпийте чаша вода с лимон. Неприятните признаци, до които може да докара потреблението на кофеинови питиета са интензивен пулс, нараснало кръвно налягане и последователно пристрастяване.
Ако желаете да измененията метода си на живот и да спрете да пиете кафе заран, ето ги и напитките, с които можете да го замените:
1. Цикория - това е съвършеният сурогат на същинското кафе. Кафето от цикория не подвига кръвното и може да бъде употребявано даже от деца. Също по този начин тази напитка е сладка, само че не съдържа захар и е разрешена за диабетиците. Цикорията е лишена от всички дефекти на обичайна кофеинова напитка. Има освежителен и общоукрепващ резултат, а това прави кафето от цикория съвършеният сурогат. Също по този начин то е богато на витамините от група B, които укрепват нервната система.
2. Чай от джинджифил - неговото ободряващо деяние даже трае по-дълго от това на кафето. Той е прочут с многочислените си здравословни свойства като да вземем за пример подсилването на имунитета и стимулирането на кръвообръщението. Напитката от джинджифил ще ви зареди с сила и ще ви направи работоспособни за дълги часове. Просто би трябвало да сварите късче от това растение и да добавите подсладител по ваш избор.
3. Какао - една чаша е задоволителна с цел да ви зареди с сила и да възстановява кръвното ви налягане. Можете да бъдете сигурни, че какаото освен ще ви разсъни, само че и ще увеличи равнищата на серотонин в организма ви. Това е хормон, който незабавно ще усъвършенства и настроението ви.
4. Сок от лимец - тази напитка набира от ден на ден известност, тъй като освен е доста потребна, само че и доста вкусна. Тя има усет на ядки и доста огромна част от хората я харесват. Тази напитка може да тонизира тялото ви не по-зле от същинското кафе. Достатъчна е единствено една чаша сок от лимец, с цел да заредите тялото си с сила, задоволителна за целия ден.
5. Чай от ройбос - той също е много известен сега. Случвало ли ви се е да не можете да заспите след несъразмерна консумация на кофеинови питиета? Да, случвало се е на всеки. Чаят от ройбос защищава тъкмо от проблеми като бодърствуване, също по този начин от проблеми с имунната система и алергии. Той може да тонизира организма ви и в това време да ви защищити от доста проблеми.
6. Ръженото кафе - това е напитка, която е била позната на нашите баби в предишното. Въпреки това и сега тя е задоволително добра за сурогат на кафето. Вари се в кафениче и усетът му е много непосредствен до този на същинското кафе, което може би ще се хареса на пристрастените към кофеина. Ръженото кафе спомага за премахване на токсините от тялото и има същия резултат като същинското кафе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР