Може би още от първото предаване на 12-ия сезон на

...
Може би още от първото предаване на 12-ия сезон на
Коментари Харесай

Владо Зомбори сега спечели, но ето го преди 13 години, когато губи на финала Х Фактор-Видео

Може би още от първото предаване на 12-ия сезон на „ Като две капки вода “ спечелилият е Владимир Зомбори. От сцената на най-гледаното телевизионно предаване артистът още през цялото време се трансформира в любим на голямата зрителска публика.

Затова и формалната му победа в епичния край на шоуто в зала „ Арена София “ пред повече от 10 000 души удовлетвори изцяло почитателите.

Феноменалната му реплика на Фреди Меркюри с паметната ария The Show Must Go On остави и жури, и аудитория възхитени, само че в това време това е и персоналният музикален успех на Зомбори – самопризнание за певческия му гений, закъсняло с цели 13 години.

Всъщност още през 2011 година харизматичният актьор стига до край на „ Х Фактор “, само че тогава, за жалост, се класира като първия отпаднал от последната голяма конкуренция.

Но не щеш ли подобаващата оценка не закъсня и публиката сама го короняса.

През последните няколко години Зомбори съумява да прави ужасно усещане с всичките си функции, които систематично му помогнаха да прелъсти хората в театъра, пред дребния и пред огромния екран.

В началото името му звучи необичайно и провокира въпроси за произхода. Самият той споделя, че ударението на семейството му е на първата сричка. Семейната история стартира с прародител му, който идва в България от Австро-Унгария като велможа сладкар на цар Фердинад. Имал е три сладкарници в София и е правел даже играчките за коледната елха от захар. След 1944 година майсторът сладкар е бил изселен в Хисаря, а след това се реалокира в Пловдив, където се ражда Владимир.

Като дете той мечтае да стане пожарникар и космонавт, но през рисуването и сценографията стига до актьорското майсторство в класа на проф. д-р Атанас Атанасов.

Със сигурност точно неговата харизма и игра пред камерата в основната роля на Филип и в партньорство с Елена Телбис като Елина може да се дефинира за една от точните съставки за триумф на сериала „ Вина “ на Българска национална телевизия. Поредицата се трансформира в сензация още с първия си сезон през 2023 година и феновете се влюбиха в историята за наследствената винарна и намирането на непредвидената обич.

Същата година е доста сполучлива в професионален проект за артиста, който получи отлични мнения и с превъплъщението си в облика на насилника Камен във кино лентата „ Игра на доверие “, режисиран от Мартин Макариев и по концепция на Яна Маринова.

Продукцията визира тежките тематики за физическото и психическото принуждение, а за Зомбори работата е предизвикателна най-много с това, че за първи път трябва да влезе под кожата на отрицателен персонаж.

Дотогава се изявява единствено в обувките на позитивни герои, само че се оказа, че и да е „ неприятен “ му отива.

Сред функциите, които изиграва, са тази на Тишо в трагикомичния филм „ Миграцията на паламуда “ на режисьора Людмил Тодоров, Стоилко в историческата драма „ Воевода “ на режисьора Зорница София, Христо в трагичния филм „ Дъвка за балончета “ на режисьора Станислав Тодоров-Роги, учителят по философия Методи Иванов в уеб сериала „ Следвай ме “, Огнян в трагичния сериал „ Пътят на достойнството “, Мъжът в късометражния сериал „ Seen “, Мирослав Огнянов в сериала „ Мен не ме мислете “, Ковачки в трилъра „ В сърцето на машината “ на режисьора Мартин Макариев, Димитър Драганов в трагичния сериал „ С река на сърцето “.

Изглежда, че с изключение на гений актьорът има и нюх за подобаващите планове и функции. Неслучайно се оказва в центъра на най-обсъжданите телевизионни, кино- и театрални събития.

Изключително сполучливо е и първото партньорство на сцената с неговата половинка – актрисата Весела Бабинова, с която имат дъщеричка – Йоана. На сцената двамата играят ослепително в основните функции в пиесата „ Заклеваш ли се в децата? “ на Саломе Льолуш, дъщерята на огромния френски режисьор, сценарист и артист Клод Льолуш, в прочит на режисьора Крис Шарков.

Самата Бабинова единствено преди месец завоюва „ Икар “ за основна роля за моноспектакъла „ Пистолет в торнадо “. Разбира се, по време на премиерата на това впечатляващо и изтощително за актрисата зрелище Зомбори я следеше очарован от първите редове и по всякакъв начин я поддържаше. Така, както тя го аплодираше на финала на „ Като две капки вода “.

Двамата споделят и персоналния, и професионалния си живот с една и съща пристрастеност.

Зомбори постоянно споделя, че тя има вяра в него като артист повече, в сравнение с той има вяра в себе си и в това време той има вяра в нея като актриса повече, в сравнение с тя самата.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР