Може би не се чувствам най-комфортно, че не можах да

...
Може би не се чувствам най-комфортно, че не можах да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Некомфортно ми е, че не изложих моята гледна точка пред КС

„ Може би не се усещам най-комфортно, че не можах да изложа моята позиция пред Конституционен съд, тъй като мисля, че имаше доста смислени причини. Така че каквото се каже от тях, аз ще го приема. Дали ще се извиня? Аз имам вяра, че това, което направих, беше вярно “. Това сподели пред bTV.

Днес по делото дали е назначен за длъжностен министър на стопанската система в несъгласие с Конституцията. Съдът отхвърли и настояването му за събиране на още доказателства. Очаква се правосъдното решение да излезе към средата на предизборната акция.
 По документи: Канада смята, че Кирил Петков е бил канадец, до момента в който е бил министър По документи: Канада смята, че Кирил Петков е бил канадец, до момента в който е бил министър
Кирил Петков внесе документите за поданството си в Конституционния съд (КС) и e изискал да бъде изслушан в намерено съвещание. Това съ...

Основното доказателство е удостоверението, че Кирил Петков не е жител на Канада от 20 август. Указът за назначението му е публикуван три месеца по-рано. Обявяването на актовете му като министър за оскъдни обаче не е автоматизирано, счита деканът на Юридическия факултет към Софийския университет проф. Даниел Вълчев. „ Най-простото би било служебният министър госпожа Визиева все още да види по какъв начин може да санира тези актове “, разяснява Вълчев. Съдът има и декларацията на Петков, подадена в президентството, че няма двойно поданство. „ Първо, тормози ме лекотата, с която засегнатите лице приказват по този въпрос. Това да нарушиш Конституцията съгласно мен не е смешка работа “, споделя Даниел Вълчев.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР