Може би не е минал и месец, откакто членове на

...
Може би не е минал и месец, откакто членове на
Коментари Харесай

Времето на Промяната или какво не успяхме да съсипем

Може би не е минал и месец, откогато членове на държавното управление и представители на болшинството, прокламираха нарастването на брутния вътрешен артикул и покачването на износа. Дори се оповестиха данни за невиждания напредък на стопанската система, съпоставен с останалите европейски страни.

В летния сезон нормално се повишава стокооборота и на фона на военните дейности в съседство се следи напредък на икономическата самодейност.
До тук всичко наподобява наред, само че будят удивление последните дейности на отиващото си държавно управление.

В доста бърз порядък се прави опит да се лимитират доставките на горива в България.
С план на решение на Министерски съвет, се вкарват ограничавания за артикули с съветски генезис. Ако не е моралната аргументация на такова решение, то тогава няма никаква логичност и мисъл, в налагане на решения, които с изключение на всичко друго водят и до отрицателни последствия за стопанската система.

Отново по тематиката, мнението на Комисия за защита на конкуренцията за корист с господстващо състояние на Лукойл остава без реакция.

Предоставената отстъпка в горивата не сработи, цените си останаха същите, популизма умря. Премиерът в оставка Кирил Петков провежда незабавни срещи с неразбираем темперамент, единствено с определени компании и сдружения, неглижирайки българския бизнес.

Дали това е следващия опит, посредством осакатяване на стопанската система, да се заложи следващия капан?

Неосигурените пари за пътища, неизпълнения контракт с Газпром, административните ограничавания, в горивата, спъването на вноса и износа, утроените тол такси, летящата инфлация, обедняването на хората, за жалост сподели, че още веднъж интереса на обществото ни е разменна монета на частни ползи. Момчето си отива, само че не по естествен метод. Защото идващият би трябвало да заплаща!

Емилиян Кънчев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР