Може би най-трудното в една връзка, когато тя започне да

...
Може би най-трудното в една връзка, когато тя започне да
Коментари Харесай

Скандинавки метод за спокоен сън

Може би най-трудното в една връзка, когато тя стартира да става по-сериозна, е да свикнеш да поделяш леглото си с половинката

Всеки спи по друг метод и има самостоятелни привички, към които другият би трябвало да се приспособи и да привикне. Хъркане, взимане на цялото одеяло или бълнуване – всичко това може да ви разсъни през нощта. В началото си казвате, че е обикновено, само че с течение на времето тези събуждания повлияват на качеството на съня ви, отбелязва Actualno.

Колкото по-чести стават събужданията и стрясканията ви през нощта, толкоз повече се нарушава качеството на съня ви. Това в даден миг повлиява и на здравословното ви положение – както се чувствате физически по-изтощени, по този начин и душевен може да усещате липса на мотивация, да не сте в положително въодушевление, да сте по-нервни и уплашени, може даже да се появят проблеми с метаболизма. Всичко това се отразява и на любовните ви взаимоотношения.

Но чували ли сте за скандинавския модел, който може да ви избави от целия този дискомфорт?

Скандинавският способ на сън, както може би се досещате от наименованието, се практикува най-често в страните Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, а и се популяризира от ден на ден из света – Германия и Исландия също имат значително фенове на метода.

В основата на този способ се състои потреблението на обособени завивки от сътрудниците по време на сън. Вие си оставате в едно легло с половинката, можете да се докосвате и прегръщате, само че завивката няма да се оказва пречката за здравия ви сън, защото всеки от вас двамата ще си има своя.

Методът бързо става прочут поради своята успеваемост и изследванията за метода установяват, че този вид спане с обособени завивки, а не с една обща, не прекъсва съня толкоз постоянно и го задържа първокласен и бездънен. Интересен факт е, който сега идва като чудесна поддръжка за нашата теза, че скандинавските страни са на едни от основните места по качество на съня.

Ще ви дадем съответни образци – Дания, Норвегия и Швеция са на 3,4 и 6 място в света по качество на съня, до момента в който в случай че съпоставим със Съединени американски щати – тя е на 87.

Нищо няма да загубите и нищо не ви пречи да изпробвате най-малко за няколко дни с половинката си скандинавския способ на сън. Ще забележите по какъв начин стартирате да си възвръщате спокойния сън и даже това може да се окаже решение на доста от проблемите ви, свързани с недоспиването, неналичието на сила, стресът и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР