Може би най-лудият мач в историята на Шампионската лига! Тотнъм

...
Може би най-лудият мач в историята на Шампионската лига! Тотнъм
Коментари Харесай

"Тотнъм" е на полуфинал след луд мач със 7 гола, VAR имаше последната дума

Може би най-лудият мач в историята на Шампионската лига! " Тотнъм " загуби с 3:4 като посетител на " Манчестър Сити ", само че продължава към полуфиналите на шампионата с общ резултат 4:4 и повече попадения на непознат терен. Зрелището на " Етихад " ще се запомни освен поради седемте гола, само че и поради две значими намеси на системата за видеоповторения, решили изхода от конфликта.

Двата отбора се впуснаха в офанзива още от началото на срещата, а " Сити " откри головата фиеста в 4' посредством Рахийм Стърлинг. Радостта на домакините обаче бе къса и в 7' Хюн-Мин Сон изравни. Кореецът се възползва от кошмарна неточност на Аймерик Лапорт, който му даде топката на метър от границата на наказателното поле. Три минути по-късно още веднъж Сон даде задатък на " Тотнъм " с техничен удар в горния десен ъгъл. " Гражданите " обаче се нуждаеха от единствено 60 секунди, с цел да отвърнат - топката рикошира в Дани Роуз след удар на Бернардо Силва и излъга стража Юго Лорис.

Четири попадения, маркирани в рамките единствено на 11 минути е връх за Шампионската лига.

Зрелището на " Етихад " продължи и в 21', когато Стърлинг още веднъж записа името си измежду голмайсторите. Крилото на " Сити " е най-полезния британски футболист от началото на сезона със своите 29 гола и 14 асистенции в 50 мача за " Манчестър Сити " и националния тим.

На полувремето в Манчестър таблото показваше 3:2 за домакините. Пет попадени преди почивката не бяха отбелязвани в Шампионската лига от март 2005 година насам, когато " Челси " водеше на " Барселона " с 3:2 на " Стамфорд Бридж ".

" Сити " повиши на 4:2 в 59' с попадение на Серхио Агуеро, само че в 73' " Тотнъм " отвърна на удара и взе преимущество посредством резервата Фернандо Йоренте. Ситуацията обаче ще се дискутира дълго, така останаха съществени подозрения, че испанският таран е играл с ръка. Дори намесата на системата за видеоповторения VAR не съумя да ги разсее. В последна сметка реферът Джунейт Чакър зачете гола.

Драмата стана цялостна в добавеното време, когато Стъринг оформи своя хеттрик и направи резултата 4:4... или най-малко по този начин си мислеше. Попадението обаче бе анулирано с VAR поради засада.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР