Може би малко от нашите читатели са напълно наясно, че

...
Може би малко от нашите читатели са напълно наясно, че
Коментари Харесай

Лекари обясняват как да седим в колата

Може би малко от нашите читатели са изцяло наясно, че неправилната стойка при шофиране може да бъде извънредно нездравословна за човешкото здраве. Разбира се, съвсем всеки е чувал за всякакви вреди от неправилното седене в колата, само че малко на брой са тези, които съблюдават препоръките на експертите. А те са обикновени.
Но в действителност ли знаем по какъв начин да седим в колата вярно? През деня седим доста - на бюрото, в кухнята, гледаме телевизия и четем книга, посещаваме театри и киноцентрове. А доста от нас прекарват и много време в колата.
Опитайте се по някакъв метод да изчислите почти какъв брой часа денем сте в седнало състояние. Сигурни сме, че времето, изключително във връзка с една година живот, ще ви шокира. Така че, примирете се с обстоятелството, че е извънредно значимо (и от дълго време е трябвало) да се обучите да седите умело, с баланс и без да застрашавате здравето си.

`Лекари

Според професори по медицина, седящата поза е основен миг за здравето на „ мъжа зад волана”. Мнозина даже не се замислят какъв брой нездравословна е статичната, продължителна устойчивост на тялото. В последна сметка всичко това поддържа мускулите и гръбначния дирек в непрекъснато напрежение. В резултат на това се появява отмалялост, възприятие на дискомфорт, а това се повтаря всеки ден и съвсем във всяка кола.
Какво сте чували за развиването на " шипове "?
„ В нашия гръбначен дирек има съществени изкривявания: шийни и лумбални (лардози), както и гръдни и сакрални (кифози). Тези кривини би трябвало да се балансират между тях. Неслучайно всяко модерно автомобилно кресло има такива детайли, като специфични подглавници, лумбални опори и добре развита странична поддръжка.

Хората, страдащи от цервикална остеохондроза, постоянно изпитват главоболие и виене на свят от неправилна стойка в колата. В своето незнание те отдават това на умората. Всъщност става дума за отмалялост на гръбначния дирек, за развиване на по този начин наречените шипове (обсохондроза), които порастват върху прешлените, притискат нервните окончания и предизвикват същите болкови чувства.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });
Какво да вършим?
Една от най-хубавите варианти е седалката на лидера да има доста настройки, тъй че човек постоянно да може да направи подобаващ надолнище, при който краката ще заемат комфортно състояние. Удобна поза се получава, когато няма компресия на нервните окончания, изключена е опцията за погрешно позициониране на прешлените.

Ако вършиме всичко съгласно науката, можете да избегнете радикулит и неприятна болежка в краката, да извършите вярното кръвоснабдяване на органите, което от своя страна ще предотврати венозно уголемение на съдовете на долните крака и развиването на хемороиди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР