Може би имате ново жилище или искате да преобразите старото?

...
Може би имате ново жилище или искате да преобразите старото?
Коментари Харесай

Как да обзаведем дома в изчистен дизайн?

Може би имате ново жилище или желаете да преобразите остарялото? Изберете модерният и изчистен дизайн!

Старите движимости и мебели от време на време омръзват. Колкото и здрави да са, просто от време на време носят прекалено много мемоари или чувството за подтиснатост и напреднала възраст.

Ако се чувствате по този начин, тогава за вас е значимо да заложите на модерния жанр. Многото движимости в къщата също може да са изморяващи. Ненужните статуетки, старинни вази, какво ли не – те задръстват дома ви и постоянно пречат на почистването или на други елементарни ежедневни действия. Модерният жанр би могъл да позволи и този проблем, тъй като основите му са изчистеност, минимализъм и грациозен комфорт.

Едно от основните неща при изчистения дизайн е да не е претруфен. Колкото по-минималистичен и олекотен е той, толкоз по-добре. Не купувайте непотребни движимости единствено с цел да запълните празните места. За да сте сигурни, че няма да купите нищо импулсивно, в началото си правете лист с нещата, които желаете да имате.

Дръжте го за към седмица, като можете да добавяте и премахвате неща. В края на седмицата погледнете листата си и сигурно ще сте премислили за най-малко едно от нещата. Тези, които останат, ги купете.

Когато мислите за нещата, се пробвайте да пресъздавате по какъв начин ги ползвате. Ако не можете да го пресъздавате и задачата на предмета е единствено за хубост, а не за приложимост, зачеркнете го от предходния лист и го сложете в различен.

 изчистен дизайн

Другият лист ще съдържа нещата, които желаете единствено за украса и него го задръжте за най-малко месец преди да купите нещо от него. Изчистеният дизайн в дома не е единствено въпрос на дизайн, а и на метод на мислене.

Заложете на цветове и шарки, които не са в спор. Най-добрите цветове за изчистен, съвременен дизайн са сиво, сребристо, бяло, бежово, черно и пастелните, по-скромни нюанси на другите цветове.

Но който и цвят да изберете, той не би трябвало е да в фрапантен колорит. Когато избирате детайлите от стаята, избирайте ги съгласно този основен цвят, целесъобразно без доста непотребни шарки, само че въпреки всичко с разчупеност.

Например, в случай че основният ви цвят е сиво и стените ви са ярко сиви, то би трябвало да изберете най-малко още два цвята за детайлите. Така може диванът ви да е мрачно сив, едната възглавница на него да е бяла на сиви ленти, а другата чисто розова.

Одеялото, което също е на дивана, да е чисто бяло, а възглавниците на двата фотьойла – розови. Така ще получите изчистени цветове, които си пасват, без прекалено много шарки.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР