Може би е заради приказката, но едва ли има човек,

...
Може би е заради приказката, но едва ли има човек,
Коментари Харесай

Когато малката златна рибка стане гигант

Може би е поради приказката, само че надали има човек, който да не желае да хване говореща златна рибка, която да му извърши три стремежи.
 Сладководните риби и с какъв брой са намалели популациите им през последните 50 години
Ще изчезнат ли сладководните риби

Сладководните екосистеми са застрашени

Това предложение не е за изпускане, само че за жалост рибите не приказват. А и на златна мъчно ще попаднем. Не и в Бърнсвил, Минесота, където един подобен улов се оказва по-лесен, в сравнение с да хванеш каквато и да било друга риба.

Но това се трансформира в проблем. Защото локалните всеобщо пускат на совбода златните си рибки в околните езера, които до неотдавна са гледали в аквариумите си у дома.

От управата на града са помолили жителите да спрат с тази процедура, тъй като домашните им любимци се трансформират в колоси, които заплашват съществено екосистемата на езерата. И с цел да не си представим златни рибки убийци, прецизират, че размерите им доближават до топка за американски футбол.

Което в действителност си е много за дребната и почтена рибка. Според експерти, рибките са се възползвали от доста по-голямото пространство, което предлага езерото пред аквариума, с цел да усилят размера си няколко пъти.

Голямата им популация се дължи и на обстоятелството, че са доста издръжливи, могат да преживеят замръзването на езерото през зимата, а продължителността на живота им да доближи до 25 години.
 Звуците в океаните, шумовото замърсяване и по какъв начин хората пречат на морските жители да споделят
Как хората пречат на рибите да се " чуват "

Още един сериозен проблем - с изключение на свръхулова и замърсяването с пластмаса

Според The Washington Post казусът със златните рибки не е единствено на Бърнсвил, а и на други градове, в които се следи засилената им популация. От People пък разбираме, че съгласно законите в Минесота е неразрешено да се пускат домашни любимци на независимост, само че явно това не може да спре локалните.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР