Моите твърдения са, че интересите на държавата не са защитени.

...
Моите твърдения са, че интересите на държавата не са защитени.
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Над 90% от обществените поръчки за отбраната са с предварително посочен изпълнител

„ Моите изказвания са, че ползите на страната не са предпазени. Над 90% от публичните поръчки в Главна дирекция “Инфраструктура на защитата ” към военното министерство са правени с непосредствено изтъкване на реализатор, без да е проведен конкурс, а някои са правени в правени в границите на един ден “. Това съобщи служебният министър в „ Лице в лице “ по БТВ.
По неговите думи не става дума единствено за контракти със секретна информация като тези за Ф-16, само че всички те са били прикривани под бриф „ Строго секретно “, по тази причина би трябвало да се премисли потреблението на тази подредба, счита военния министър. В тази процедура присъединяване има и ДАНС, които дефинират компаниите, които могат да поемат квалифицирани поръчки със секретна информация, означи Панайотов, който добави, че е изпратил отчет с откритите нарушавания в прокуратурата.
 Панайотов за изчезналия водач: Шансът да го открием жив и здрав е доста дребен Панайотов за изчезналия водач: Шансът да го открием жив и здрав е доста дребен
„ За страдание, няма резултат от издирването на водача. Цяла нощ флотът е работил. Обследвано е морското дъно с радар. Не е открит...
„ Офицерите, сержантите и бойците от Военновъздушни сили се оправят чудесно със дилемите си при условия на мощни ресурсни и софтуерни. Да, ние чакаме Ф-16, само че ние си изпълняваме дилемите, до момента в който чакаме. За времето в Министерството на защитата стигнах до следното умозаключение – един от главните проблеми е поддръжката на наличната техника – както на остарялата руска, та и със новозакупената такава “, счита служебният министър.
В момента „ имаме проблеми и с хеликоптерите „ Кугър “, които посредством организация на НАТО следва да бъдат ремонтирани в цех в Испания, съобщи Панайотов, съгласно който проблем е, че при сключването на договорите за покупка не е имало фокус върху поддръжката на машините.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР