Моите думи за Сотир Цацаров бяха, че неговият опит и

...
Моите думи за Сотир Цацаров бяха, че неговият опит и
Коментари Харесай

ДПС е зад Цацаров и Гешев , Хамид Хамид не е чул за промени в ръководството

Моите думи за Сотир Цацаров бяха, че неговият опит и професионализъм са благосъстояние за България. В момента има две кандидатури за ръководител на КПКОНПИ, като и двете са почтени.
В ПГ на Движение за права и свободи не сме решили коя кандидатура ще подкрепим. Ще следим деликатно чуването на двамата претенденти и ще създадем изчерпателен разбор. Никой не може да отхвърли опита и професионализма на господин Цацаров. Този опит би трябвало да се употребява.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид, който разяснява ставащото в правосъдната система.

" Още през цялото време на процедурата за избор на нов основен прокурор декларирахме, че няма да се месим и разясняваме. Сега към този момент процедурата е завършила, президентът Румен Радев издаде декрет и може ясно да заявим, че митингите против избора на Иван Гешев бяха платени и водени от една дребна извънпарламентарна партия, която очевидно искаше да си избере нов основен прокурор. Не може политическа партия да се меси в самостоятелната правосъдна система, както и противоположното. Държавният глава не може да бъде укоряван за едно или друго деяние и ние не го вършим. Уважаваме претекстовете на президента и ги одобряваме такива, каквито си. Не пришиваме Румен Радев към нито една група ", разкри Хамид.

Той приказва и по настоящите политически тематики. " Няма да подкрепим бюджета. Това е най-политическият закон, а ние през цялото време на този парламент сме съпротива. Този бюджет не предлага никакви промени и никаква успеваемост. За нас единствено се усилват средствата за нереформирани сфери и браншове. С лека ръка бяха отхвърлени предложенията на Движение за права и свободи за безвъзмездни детски градини и ДДС-то за медикаменти и книги. Защо са отхвърлени, попитайте ръководещото болшинство. Ние представихме всички причини и благоприятни условия, с които нашите оферти можеха да се случат. Депутатите от Движение за права и свободи вървят всеки ден постоянно на работа.

Реагирахме остро против избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание и напуснахме, тъй като не може официозът на езика на омразата да седне на това място. Утре имаме съвет на партията и ще излезем с публична позиция по тематиката.

Ще проучваме и миналите локални избори, както и ще стартираме подготовка за Националната ни конференция, която би трябвало да се организира в края на април или началото на май. Не съм чул за промени в управлението. Имаме си правилник и правила. Движение за права и свободи работи по тях и всеки може да се кандидатира за началник на партията ", безапелационен бе депутатът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР