Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята

...
Моите действия и мотиви са изцяло в правомощията на моята
Коментари Харесай

Румен Радев за указа за Иван Гешев: На ход е съдебният съвет


Моите дейности и претекстове са напълно в пълномощията на моята институция. Оценката за професионалните и етични качества на претендентите и техният избор са напълно от пълномощията на Висшия правосъден съвет. (ВСС) Негова е и отговорността пред обществото, тъй че в България всеки би трябвало да стартира да си носи своята отговорност. " Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в родното си село Славяново в коментар за вчерашния му отвод да подпише указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор.

"Нека не спекулираме, не желая да въздействам по някакъв метод с някакви планирани дейности. На ход е Висш съдебен съвет ", сподели Радев на въпрос дали в случай че правосъдният съвет единствено прегласува кандидатурата на Гешев, каквито са упованията, той ще сезира Конституционния съд.

Държавният глава разяснява и изборите за локална власт в страната. По думите му множеството сигнали за платен избор и изчезнали преференции, както и съществуването на над 600 хиляди недействителни бюлетини не може да са оценка за естествен избирателен развой

"Всичко това ерозира доверието в изборите и отблъсква жителите от урните. От това страда най-много демокрацията ", сподели Радев. По мотив обявената от него среща с парламентарно показаните партии, управлението на Централната изборна комисия и органите на реда по отношение на изборите, президентът уточни, че първо би трябвало да се съберат и проучват данните, а по-късно да се насрочва срещата.

Източник: dnevnik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР