Мохамед е било най-разпространеното име сред новородените в Берлин през

...
Мохамед е било най-разпространеното име сред новородените в Берлин през
Коментари Харесай

Мохамед е номер едно сред детските имена в Берлин

Мохамед е било най-разпространеното име измежду новородените в Берлин през 2018 година. Това сочат данните на Обществото за немски език, представени от вестник "Билд ".

В Бремен името Мохамед (и неговите разнообразни вариации) е на второ място, след Бен и пред Елиас. И до момента в който името Мохамед е доста известно в Берлин, Бремен и Хамбург, в народен мащаб не попада в челната десетка на имената.

Мари и Пол са най-предпочитаните имена за деца през 2018 година в Германия, демонстрира годишното изследване на Обществото за немски език. При девойките тройката се добавя от София и Мария, а при момчетата - от Александър и Максимилян. От института разясняват, че обичайните немски имена отстъпват място на интернационалните.

Така имена като Грета, Фрида, Каръл и Оскър, които са били в челните позиции преди години, в този момент по-рядко се срещат. Между другите области в Германия също се виждат разлики. Например, на юг децата по-често се кръщават с християнски и древен имена. В Германия през 2018 година са се родили над 1 милион и 10 хиляди деца. От тях момчетата са 51,3%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР