Могат ли нано апартаментите - смятани за един от начините

...
Могат ли нано апартаментите - смятани за един от начините
Коментари Харесай

Най-скъпият имотен пазар се отказа от жилищата с размери на паркомясто

Могат ли нано жилищата - считани за един от методите за решение на хроничния дефицит на жилища в Хонконг - да излязат от мода толкоз бързо, колкото сграбчиха вниманието на обществото?

Преди две години, когато строителят на жилищен план в Новите територии предложи жилища по-малки от паркомясто, началник на компанията съобщи: " Дори императорът, живеещ на място, огромно колкото Забранения град, още спи на легло. "

Изглежда елементарните поданици имат друго мнение за супер дребните жилища. Продажбата през уикенда на плана, в който някои жилища са с повърхност от едвам 12 кв. м, не съумя да притегли изключително огромен интерес, като бяха продадени единствено 2 от 73-те препоръчани жилища.

 Да живееш на 9 кв.м.: Новата мода на най-скъпия пазар за парцели (СНИМКИ)
Да живееш на 9 кв.м.: Новата мода на най-скъпия пазар за парцели (СНИМКИ)

O-Pods разполагат с по 2 пространства и ще могат да се наемат за 400 $ месечно

" Нарастването и известността на нано жилищата е значително концентрирано върху тяхната относителна досегаемост за купувачите с лимитирани бюджети ", споделя Денис Ма, началник на проучването в Jones Lang LaSalle.

" Когато цените на жилищата стартират да падат , търсенето на тези видове парцели нормално се срутва, защото купувачите насочват вниманието си към по-големи жилищни парцели на едно и също равнище на цената ", изяснява Ма.

В Хонконг към този момент се следи спад в цените на жилищата. Цените на парцелите са спаднали с 6.3% по отношение на августовския им връх, демонстрират данни на Centaline. Продажбите на нови жилища през ноември веротояно бъдат най-ниските по размер от началото на 2016 година, съгласно Midland Realty.

 Малките жилища към този момент не пораждат мощен интерес измежду купувачите
Малките жилища към този момент не пораждат мощен интерес измежду купувачите

Историята демонстрира, че дребните жилища нормално са по-потърпевши, когато има поправяне на цените. Цената на парцелите по-малки от 40 кв. м спадна с 12% по време на ценовата промяна през 2015-2016 година по отношение на 9% за тези с повърхност от 70 до 100 кв. м, демонстрират формалните данни.

Това е неприятна вест за строителите на жилища, които се надяваха да се възползват от краткотрайната фикс идея по дребните парцели. Тогава жилищата с размери на Tesla Model X се продаваха за към 500 000 $ през предходната година.

Jones Lang LaSalle предвижда, че е сред 2018 година и 2020 година ще бъдат приключени 3300 нови нано жилището с повърхност от 19 кв. м или по-малко, което е с 35% повече от предходния тригодишен интервал.

 Недостъпният заможен пазар, който кара младите да живеят отвън закона
Недостъпният заможен пазар, който кара младите да живеят отвън закона

Сериозен проблем
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР