Могат ли българските деца да бъдат бъдещите лидери на световната

...
Могат ли българските деца да бъдат бъдещите лидери на световната
Коментари Харесай

Петър Митев избра Бургас за старт на мащабната си кауза - световно ниво в образованието

Могат ли българските деца да бъдат бъдещите водачи на международната бизнес сцена?

„ Вярвам, че геният на децата е отмерено разпилян по целия свят. Той не познава граници, раси, възраст… В България се раждат тъкмо толкоз надарени деца, колкото на всички места по света. Наше обвързване е да им дадем опция да се допрян до всички нови и съвременни неща, до информацията и стратегиите, които има в развитите страни и да им дадем късмет да разпрострат своя капацитет. Оттам нататък всичко ще е в техни ръце. За страдание, в нашето общество надалеч не всички деца имат достъп до качествено обучение, до качествена информация “, сподели в ефира на Дарик, Петър Митев. Той е съосновател на международно приетата българска софтуерна компания „ Chaos Group “, отличена с награди " Оскар " и „ Еми “ за образни резултати. Разработеният от нея софтуерен артикул за фотореалистични визуализации е употребен в над 160 кино лентата, измежду тях и най-касовите продукции като „ Аватар “, „ Игра на тронове “, „ Последният самурай “…

Истинско предизвикателство не е холивудския звезден прахуляк, а посвещаването на огромна благородна задача. И вместо от столицата, градежът ще стартира първо от Бургас. Само след няколко месеца в регионалния център сполучливият бизнесмен ще разкрие първата школа по роботика за деца до 12-годишна възраст. Зад нея е огромната цел на главната от Петър Митев фондация „ Big Orange Foundation “. А тя е: „ Предоставяне на опция на всяко дете в България да се допре до качествена просветителна стратегия, посредством извънкласни занимания. В школите те ще могат да видят съответна материя, информация, работа. Идеята е да свържем образованието с работата и тъй като пристигам от сферата на частния бизнес, желая нещата да са по-практични “.

Образованието не би трябвало да бъде самоцел. То би трябвало да способства за самите хора – принцип, който ще постави основите на бъдещи сполучливи персони от учебен развой в деяние.

Проектът на Петър Митев е с необятен небосвод. И динамично ще се развива в годините. Първите „ плодове “ от него ще бъдат видени с резултатите от школите. За начало извънкласното образование ще се организира през уикендите в Центъра за съвременно изкуство „ Библиотека “ в Бургас.

Всичко стартира с игра, която посредством развлечение, ще води до познания. „ Започваме от роботиката, само че концепцията е да дадем цялостната гама с благоприятни условия за децата, с цел да разгънат своя гений. Оттам- нататък ще прибавяме и обучение в областта на изкуствата, на филантропичните науки и така нататък “, показа Петър Митев.

Децата няма да бъдат одобрявани по аршин високи достижения в клас, в противен случай. Селекция въпреки всичко има, както и стипендии, обезпечени от „ Big Orange Foundation “, за всеки един ученик на школата. Така родителите да бъдат освободени от такси.

За основаването на нов организъм, с качествени резултати в образованието и за преливането на знанията и опита от международния бизнес в районните институции, чуйте повече от Петър Митев в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР