Мога да коментирам освобождаването си само по един начин -

...
Мога да коментирам освобождаването си само по един начин -
Коментари Харесай

Пламен Георгиев пред БНТ: Причината за освобождаването ми се корени в реваншизъм

Мога да разясня освобождението си единствено по един метод - явно е, че това не е същинската причина. В самото решение на Министерския съвет категорично се показва, че не съм изключение и по този метод се признава, че съм бил назначен напълно законосъобразно въз основа на планувана наредба в закона. Очевидно е, че това не е повода за моето освобождение. Причината - смятам, че за всички е ясно, се корени в един реваншизъм по отношение на моята предходна работа, при която засегнах ужасно доста ползи. Запорирахме имущество за милиони. Даже за милиарди. Повече от 2 милиарда през моя мандат, тъй че засегнахме доста ползи и това е същинската причина. Съшити с бели конци са основанията. Това сподели пред Българска национална телевизия Пламен Георгиев, някогашен общоприет консул на Република България във Валенсия.

Той добави, че ще се възползва от опцията да нападна основанията пред съда.

" Не поради друго, а просто да се види, че тези, които са ме отстранили, просто са неподготвени. Очевидно хората, които аз преследвах и на които запорирах имущество, са на власт. Две следващи оценки за моята работа от Министерство на външните работи са - осъществяването надвишава условията. Това значи, че аз съм приключил доста повече от това, което се желае от заеманата служба. Тоест аз съм се справил повече от добре с работата, на която съм бил назначен, а и аз съм правист. Работата, която се прави в едно консулство, е 90% юридическа работа. Даже в консулствата, където няма адвокати, сътрудниците се съветват с други такива, тъй че за общоприет консул правист е най-подходящата позиция, тъй като работата е юридическа ", добави Пламен Георгиев.

Според него това, което е казано в решението на Министерския съвет, не е истина.

" Причината за моето освобождение е работата, която свършихме в Комисията за лишаване на нелегално добито имущество. До ден сегашен продължава да се приказва, че в България няма наказани лица по високите етажи за корупция, което е безспорна неистина. По дело, по което бях аз наблюдаващ прокурор с колежка от градска прокуратура вкарахме в пандиза за корупция депутата от Движение за права и свободи Митхат Табаков ", сподели още Пламен Георгиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР