Мога да кажа по какъв начин съм получавал пари от

...
Мога да кажа по какъв начин съм получавал пари от
Коментари Харесай

Николай Малинов: Пари от Русия съм получавал само по договори, като всичко е минало поне три данъчни проверки

Мога да кажа по какъв метод съм получавал пари от Русия. Например, когато бях издател на вестник " Дума ", за изявления на " Российская газета " съм получавал пари и съм си плащал налозите. Това съобщи ръководителят на придвижване „ Русофили ” Николай Малинов в ефира на bTV, като добави, че няма нещо, което да не е завършено с контракти и да не е минало най-малко три данъчни инспекции.

Вчера прокуратурата упрекна Малинов в шпионаж в интерес на две съветски организации.

„ Квалификацията " разузнавач " е обидна за мен в персонален проект “, разяснява обвиняванията ръководителят на „ Русофили ”

„ Такъв вид обвинявания, каквито са ми повдигнати, за финален път са повдигани през 1978 година Задържаха ме, взеха всичко, само че това им е работата. Те пристигнаха в седем часа в понеделник. Повече съм обезпокоен обаче за моите съратници и приятели, тъй като сме огромен екип. Притеснен съм за децата си, за брачната половинка си. Не желая никого да упреквам “, добави още той, като съобщи, че в ареста са се държали добре с него.

Малинов съобщи, че е напуснал Българска социалистическа партия, тъй като е следвал своята идея и убеждения.

„ Едно от обвиняванията е, че съм имал желание да върша партия. Аз не знам да имаш желание да е подсъдно. Защо съм имал желание да направя комплект от малките екрани – концепцията ми беше политематична и детска телевизия – аз се занимавам с телевизия от 20 година ”, разяснява той.

Председателят на „ Русофили ” също по този начин съобщи, че се познава със посоченият за олигарх Константин Малофеев и призна, че го е срещнал с банкера Цветан Василев.

" Това неприятно ли е? Не знам какви са техните връзки и не ме интересува. Поводът беше, че Цветан Василев беше оставен на улицата, с риск да загуби живота си и фамилията си - помоли за връзка с авторитетни кръгове в Русия ", разяснява Малинов, като добави, че е двамата с Малофеев са единомишленици, само че в никакъв случай не е получавал пари от него.

 „ Това, че съм следял покупко-продажбите, свързани с Цветан Василев – ами, да! Следя ги – тези, които купиха предприятията му – те би трябвало да бъдат преследвани. За желание ли ме преследват? ”, сподели още той, като добави, че е афектиран от държанието на Василев, тъй като поради него са пропаднали редица техни общи планове.

Малинов още съобщи, че се познава с Делян Пеевски, а с Цвета Василев го е срещнал Сергей Станишев.

„ Делян Пеевски и Цветан Василев имаха кабинети един до различен – той му беше дясната ръка ”, уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР