Мога да кажа, че ако не се направи революция в

...
Мога да кажа, че ако не се направи революция в
Коментари Харесай

Кметът на Гоце Делчев: Необходима е революция в доходите на хората

Мога да кажа, че в случай че не се направи гражданска война в приходите, колкото и самоуверено да звучи, ще загубим още капацитет в България. Говоря за хора, които могат да работят за страната ни, а не да работят за непознати стопански системи. Това декларира кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.
Смятам, че митингите ще доведат до по-добро ръководство. Хората желаят успокоение, сигурност, по-високи приходи. Сега колкото и да се оправдаваме, че няма пари, че такава е стопанската система, то по какъв начин се оправят в Гърция, в Румъния, макар че и там има митинги, само че за друго. Знаем, че там приходите не са проблем сега. У нас главният проблем е да има разговор с хората, а вторият огромен проблем са приходите, защото доста хора мизерстват. Колкото и да приказваме, че доста българи пътуват към Гърция, към чужбина, пътуват от напън множеството. Колко хора пътуват за Гърция? От 7 милиона души някъде към 300 000 души, това ли е цялото население на страната?, споделя още той в изявление за ilindenpres.bg

Побратимени сме с италиански град, бяхме на посещаване да обсъдим планове, по които желаеме да аплайваме. Пътувахме с нискотарифна линия. С нас пътува и цветът на нацията, младежи, които отиват да работят в Италия, Испания, Португалия. Ние бяхме най-възрастните в самолета. Това ми направи усещане. Същото е и като пътувам в други направления, в самолетите е цялостно с българи, които отиват да работят в чужбина. Затова би трябвало да има гражданска война в приходите, тук да има работа, може някои от нещата тук да се вършат, уточни той.

Бизнесът малко би трябвало да се бръкне, страната да подкрепи бизнеса. Да се види какви регулации да се вкарат, с цел да се вдигнат приходите. Не съм огромен специалист, само че от опита, който имам, без повдигане на приходите ще продължим да се мъчим. Много хора получават доста ниски заплати за труда, който поставят. Има и такива, които получават високи заплати и могат да пътуват до Гърция и могат да си разрешат една седмица отмора там. Но и това не е кой знае какъв разкош. Но незабавно се приказва какъв брой доста българи вървят на отмора, счита кметът.

Има огромни запаси в страната, които могат да се изполват рационално при едно преструктуриране на средства и в един действителен разговор с бизнеса. Могат да се намерят решения. Да се дадат тласъци за бизнеса, който да вдигне приходите. Има към момента и доста сива стопанска система. Сега се появяват тези проблеми и в нашата община. Знаете преди години какъв брой доста гръцки компании бяха тук, хората тогава получаваха високи заплати, само че на ниско обезпечаване. И сега получават ниски пенсии, споделя още Москов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР