Моето впечатление от предизборната кампания са негативни послания. Поставянето не

...
Моето впечатление от предизборната кампания са негативни послания. Поставянето не
Коментари Харесай

Социолози: Наблюдаваме предизборна кампания, наситена с негативни послания

Моето усещане от предизборната акция са отрицателни послания. Поставянето не на червени линии, а на червени зидове - кой с кого няма да се коалира, а не това което желаят 2/3 от хората - да се сътвори държавно управление.

Това съобщи социологът Юлий Павлов в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По думите му акцията е ориентирана към твърдите ядра, които сигурно ще гласоподават.

Това, че установяваме, че ще бъде ниска изборната интензивност това е диагноза. Съмненията в честността на изборите е акция. За четвърти път отиваме на избори - елементарният гласоподавател ще си каже дали ще гласоподавам или не няма значение, като държавното управление не може да издържи и шест месеца. Нямаме положителни послания, всички са идентични в отрицателните послания, добави Павлов.

Той означи, че все още не сме чули съществени недоволства по отношение на организацията на изборите И добави, че упованията са те да протекат умерено.

Юлий Павлов уточни, че към 30-35% са възможностите за сформиране на държавно управление поради интернационалната обстановка.

Според социолога Юрий Асланов следим слаб интерес към предизборната акция, няма мощни упования за развръзка на политическата рецесия.

Хората биха желали да се стигне до компромис и след изборите да се стигне до опит за сформиране на кабинет. Км вътрешната политическа рецесия се наслагват външни рецесии, които в допълнение усложняват обстановката, сподели още той.

Политическите сили употребяват посланията за взаимни нападки или оправдания, само че не и за разгвоори с хората. Те са настрана от интереса на хората и това, което ги вълнува. Никой не насочва посланията си, тъй че да има вяра, показа Асланов.

Социологът разяснява, че при парламентраните избори предходната година предварителните анкети са посочили огромен брой колебаещи се, които в изборния ден са дали своят вот и до голама степен са пренаредили политическия ред. И добави, че за идните избори този дял е относително по-нисък.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР