Моето предположение е, че след нашето председателство на Съвета на

...
Моето предположение е, че след нашето председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Джема Грозданова: България може да влезе в Шенген след председателството ни на ЕС

Моето съмнение е, че след нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз има ясна вероятност за нас да влезем в Шенген, дружно с Румъния, т.е. за мен е реалистично това да стане по време на австрийското председателство.


Това разяснява в коридорите на Народното събрание ръководителят на комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова във връзка на годишната тирада на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила. Тя означи, че извънредно значимо обръщение е било незабавно да се отвори Шенгенското пространство за България и Румъния, с цел да бъдат непокътнати границите на съюза. Тоест, споделя се, че двете страни са значими за запазване на външните граници, добави Грозданова.

Относно главния приоритет за България - разширението на Европейски Съюз с страните от Западните Балкани, тя уточни, че все още е ясно, че в мандата на тази Европейска комисия няма да има разширение. Но беше ясно декларирано, че след края на мандата броят на страните членки ще бъде повече от 27. За нас е значимо това, с цел да забележим по какъв метод ние бихме могли да работим за подобряването и ускоряването на този развой на включване на страните от Западните Балкани. Не на последно място и Турция, за която беше казано, че се отдалечава от Европейски Съюз, само че в последна сметка оставаме с нужния разговор с тях и който желае да съблюдава полезностите на съюза, е добре пристигнал, съобщи Грозданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР