Моето желание е тези финансирания да престанат и Булгаргаз да

...
Моето желание е тези финансирания да престанат и Булгаргаз да
Коментари Харесай

Енергийният министър: Сигурен съм, че режим на тока в България не се очаква

" Моето предпочитание е тези финансирания да престанат и " Булгаргаз " да действа като обикновено комерсиално сдружение. Режим на тока не се чака, България разполага с нужните запаси. Разполагаме с всички енергийни мощности. Замърсяването в Маришкия басейн е може би единственият минус. Сигурен съм, че режим на тока в България не се чака ", това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов.

" Интерконекторът с Гърция стартира на 1 октомври, очаквайте тогава да потекат търговски количества газ. Тръбопроводът с Азербайджан е от изключителна значимост. Тъй като получавайки газа по контракт получаваме и много по-оптимална цена. Това е едно от главните преимущества на тази мрежа. Имаме опция да осигуряваме газ освен за България, само че и за прилежащите страни ", добави Христов.

" Целта е стабилизация на пазара на енергетиката и газа. България сега не изнася газ, директните количества минават по договорености, само че по опция " Булгаргаз " би трябвало да продава газ на оптимални цена тук и за другите страни. Това е моето предпочитание ", уточни министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР