„Моето голямо разочарование е от това, че ИТН се заявиха

...
„Моето голямо разочарование е от това, че ИТН се заявиха
Коментари Харесай

Стоян Михалев: ИТН работят за връщането на модела „Борисов”

„ Моето огромно отчаяние е от това, че Има Такъв Народ се обявиха за изчегъртване на модела „ Борисов”, само че се оказа, че е бил някакъв трик към гласоподавателите им. Сега се вижда, че работят за връщане на модела „ Борисов”. Бил съм толкоз месеци на митинги, с цел да пристигна една смяна. Всичко това в този момент пропада поради сделки, в които е влезнало управлението на ИТН”. Това съобщи в ефира на Nova News депутатът от „ Демократична България” Стоян Михалев.

„ Очевидно е, че има директива на новото болшинство - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане”, да провалят днешното заседание”, сподели още Михалев по отношение на опитите сутринта въпреки всичко да се събере кворум, което не стана.

Той посочи, че съвещанието от 19:10 часа е изключително и ще има лична регистрация.

„ Говоря с всички депутати в залата, по всевъзможни теми”, сподели Михалев за това дали ръководещите се пробват по някакъв метод да привлекат още депутати, с цел да оцелее държавното управление. „ Аз нямам инструмента да увещавам който и да е в каквото и да е. Хората си имат лична съвест. Най-силното оръжие в тази обстановка е съвестта на депутатите, които са влезнали в този парламент с една цел, пък внезапно главата на тяхната партия ги е изтъргувала до степен да създадат противоположен завой. Главата ги е изтъргувала, взела е възнаграждението за тази търговия, а срамът остава за тях”, сподели Михалев.

„ С това леке, което ще си лепнат, се живее завинаги”, сподели още Михалев.

Ако се завърти рулетката с мандатите, тя ще отиде първо при „ Продължаваме Промяната”. „ Ние сме декларирали поддръжката си за това ръководство. Ще бъде връчен мандатът на първата политическа мощ. Ще се направи опит за основаване на ново държавно управление. Доколко ще събере поддръжка не знаем”, сподели Михалев.

Относно програмно държавно управление, депутатът сподели: „ На този стадий подобен вид кабинет би бил извънредно вреден”.

Дебатът по вота на съмнение го дефинира като „ проформа”.

Френското предложение за Северна Македония, Михалев дефинира като „ доста добро”.

А за разногласията по тематиката, Михалев сподели:

„ Руският интерес зад всичко това е да паднат две ръководства – това в Скопие и това в София”, съобщи Михалев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР