Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено

...
Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено
Коментари Харесай

Радев към строителите: Доверие се печели с качество

”Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде извоювано с митинги, заявления и конференции, а с качество и бистрота ”, съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, които одобри във връзка на проведените от нея митинги.
" Това за мен значи да има целесъобразни и с огромна социална значителност планове. Да има транспарантни и почтени публични поръчки, да има такива условия, че всеки лев да отива по предопределение. Контролът да бъде кардинален, изчерпателен и праволинеен, и надлежно нормативната база да ви разрешава да изпълнявате активността по най-хубавия метод, в действителна и здрава конкурентна среда ", съобщи още президентът.

Според президента, с цел да се решат проблемите по най-хубавия метод, би трябвало да е ясно, че в тях има трима значими участници. Радев открои изпълнителната и локалната власт в ролята на възложител, притежателите и управленията на крупните строителни компании, както и подизпълнителите и хилядите строителни служащи, " които съзнателно изкарват прехраната си ".

" Работниците могат да разчитат на моята безрезервна поддръжка и заслужават, както и вие споменавате, и по-добро възнаграждение, и по-добри условия на труд и предвидимост в активността си ", заявява той.

По думите му хората от своя страна чакат да пътуват безвредно по сигурни пътища, които да не бъдат ремонтирани незабавно след въвеждане в употреба, а също и да не се срамят от изгледа на обитаемото място, в което живеят.

" Получихме уверението на президента, че ще поддържа сектора във всички негови инициативи. Ние си казахме проблемите, които обсъждаме през целия ден. Поставихме най-важните въпроси, които касаят законовата част на нашата активност. Получихме увещание, че от тук нататък ще работим дружно и ще вървим в тази посока. ", съобщи след срещата шефът на Камарата на строителите Илиян Терзиев.

От камарата желаят да се внесат промени в Закона за устройството на територията и Закона за публичните поръчки, " с цел да има бистрота в сектора - при установяване на цените и приемането на строително-монтажни работи ". Друг проблем за строителния отрасъл е дефицитът на фрагменти.

Терзиев сподели, че едно от основните им претенции е да се спре политическото говорене за сектора. Той изясни, че ще бъде потребно да има наказания " против злословенето ", тъй като казусът да охулваш един човек е доста сериозен, а компаниите претърпяват и финансови загуби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР