Модулите HBM3E трансферира данни със 1,15 терабайта в секундаПаметите HBM3E

...
Модулите HBM3E трансферира данни със 1,15 терабайта в секундаПаметите HBM3E
Коментари Харесай

SK Hynix разработи най-бързата DRAM памет в света

Модулите HBM3E трансферира данни със 1,15 терабайта в секунда

Паметите HBM3E ще ускорят развиването на изкуствения разсъдък
(снимка: SK Hynix)

Корейският производител SK Hynix разгласи, че е създаде оперативна памет (DRAM) от последващо потомство HBM3E, която е най-бързата в света и е предопределена за потребление във високопроизводителни платформи, по-специално в областта на изкуствения разсъдък. В момента клиенти на компанията тестват новата памет.

HBM (High Bandwidth Memory) това е високоскоростна памет, която съставлява стек от няколко чипа DRAM, свързани отвесно, което обезпечава доста нарастване на скоростта на обработка на данните, спрямо елементарните чипове DRAM.
още по темата
Всъщност HBM3E е усъвършенствана версия на паметта HBM3 от петото потомство, която размени предходните генерации: HBM, HBM2, HBM2E и HBM3. SK Hynix твърди, че сполучливата разработка на HBM3E е станала допустима, с помощта на опита на компанията в качеството ѝ на единствения всеобщ производител на HBM3.

Очаква се всеобщото произвеждане на HBM3E да стартира през първата половина на идната година и да укрепи водачеството на SH Hynix на пазара за AI памети. Според производителя, новият артикул освен дава отговор на най-високите индустриални стандарти за скорост, която е основен параметър на паметта за AI задания, само че и в други категории, в това число потенциал, разпръскване на топлината и приложимост.

HBM3E е в положение да обработва данни със скорост до 1,15 TB/s, което е еквивалентно на прекачване на повече от 230 пълнометражни кино лентата с FHD резолюция от 5 GB всеки в секунда.

В допълнение, HBM3E има 10% по-добро разпръскване на топлината, с помощта на усъвършенстваната технология за формовано всеобщо препълване (MR-MUF2). Новата памет обезпечава и противоположна съгласуемост, което ще разреши да се употребява в съществуващи ускорители с HBM3.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР