Модул за активна охрана и отбрана на летище от състава

...
Модул за активна охрана и отбрана на летище от състава
Коментари Харесай

Наш батальон получи сертификат от НАТО

Модул за дейна защита и защита на летище от състава на Сухопътните войски получи сертификация CREVAL на НАТО по време на двудневно ротно тактико-специално обучение, което се организира на Учебен полигон Симитли.

В учението под названието „ Пирински орел-2017г.” взе участие персоналният състав от военно формирование 56 040 от състава на Бригадно командване-Благоевград.

Целта на учението е да се покажат качествата на военнослужещите за работа в многонационална среда и да бъдат покрити стандартите на НАТО за деяние в интервенция за обезпечаване на естественото действие на летище и надзор. Бяха изпълнени дейности по осъществяване на задания на контролно-пропускателен пункт, бдителен пост на кула и предна оперативна база, както и механизирани и пеши патрули и задания на група за бързо реагиране.

Действията на военнослужещите по време на учението бяха следени от комисия, под председателството на полковник Йордан Йорданов от отдел „ Подготовка на войските” в командването на Сухопътните войски, и от представители на командването на Сухопътните войски на НАТО в Измир. Модулът получи оценка „ Боеготов”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР