Модна къща Versace не получи оферти от италиански инвеститори, преди

...
Модна къща Versace не получи оферти от италиански инвеститори, преди
Коментари Харесай

Италианците не искаха Versace, затова тя стана американска

Модна къща Versace не получи предложения от италиански вложители, преди да бъде продадена на американския холдинг Michael Kors, само че договорката ще сътвори работни места в Италия, съобщи креативният шеф на компанията Донатела Версаче, представена от Reuters.

" През последната година доста хора преговаряха с Versace. Французи, американци, само че не и италианци. Не ние отказахме да станем част от италианска група ", съобщи пред Corriere della Sera Донатела, която е сестра на създателя на компанията - починалия Джани Версаче.

Сделката демонстрира по какъв начин мечтаните италиански марки стават благосъстоятелност на задгранични вложители, отхвърляйки рецензиите за продажбата на чужденци, споделя тя, представена от всекидневника la Repubblica и бизнес изданието Il Sole 24 Ore.

Michael Kors разгласи покупкат на първокласната марка за 1.83 милиарда евро (2.15 милиарда долара), в това число дълг, за да разреши на групата Kors да се изправи против по-големи европейски съперници (като LVHM и Kerring, б.р.) и да съживи продажбите и облагите на Versace.

 Michael Kors купува Versace за $2.2 милиарда
Легендарната марка Versace към този момент е американска

Американската компания уголемява портфолиото си от първокласни марки

Според Донатела Версаче вследствие на договорката компанията ще наеме повече хора в Италия. " Ние ще създадем нови работни места и ще бъдем тласък за икономическото развиване в териториите, където работим ", сподели тя пред Il Sole 24 Ore.

Като част от договорката Michael Kors Holding ще бъде преименуван на Capri Holdings, а семейство Версаче, което има 80% от стилната къща, ще получи 150 млн. евро от покупната цена в акции на новото холдингово сдружение.

" Това е значим дял ", означи Донатела. Вестниците правят оценка каузи сред 1.5% и 2%.

" Бъдете готови, Versace ще бъде по-силна от всеки път ", безапелационна бе тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР