Модификация на F-16 - блок 72, ще бъде предложена в

...
Модификация на F-16 - блок 72, ще бъде предложена в
Коментари Харесай

Фрогоко: От ”Локхийд Мартин” предложиха F-16V за българските ВВС

Модификация на F-16 - блок 72, ще бъде препоръчана в процедурата за избор на нов многоцелеви изтребител за българските военновъздушни сили, оповестиха от ”Локхийд Мартин ”.
В момента няма нито един създаден нов F-16 от последната трансформация, само че има подписани няколко интернационалните контракта за рационализация до новия стандарт, измежду които за 70 самолета от Бахрейн. Въпреки това от " Локхийд Мартин " твърдят, че ще съумеят да изпълнят условията на плана на държавното управление. Те са, че доставката на първата партида изтребители би трябвало да стартира в границите на две години от подписването на контракта. Дотогава би трябвало да бъдат получени най-малко два самолета, а всички поръчани да се доставят в границите на три години от първата доставка. Проектът планува да бъдат купени още 8 изтребителя във втората му фаза.

Старши управител в " Локхийт Мартин " Джеймс Робинс, разгласи, че от компанията ще предложат всички нужни системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на виталния им цикъл. Той сподели, че F-16V е аероплан от четвърто потомство, само че употребява системи от пето потомство, които са на съоръжение в F-22 и F-35. Сред тях са усъвършенстван радар и система за информация, която стига до водача в действително време; система, предпазваща от конфликт със земята, която избавя водача, в случай че вероятно загуби съзнание; по-голям обхват на деяние и прицел с акуратност на снайпер.

Според Робинс F-16V може да лети до 2045 година и има живот от 12 000 часа, което е повече от всичко предлагано. Съединени американски щати възнамеряват да оперират с F-16V дружно с F-22 и F-35.

Ранди Хауърд сподели, че се търси метод да се отговори на условието за индустриално съдействие. " Реалистично България няма да може да може да прави елементи за българските изтребители, само че търсим способи за съдействие и ще ги предложим. Правим го на всички места по света ", сподели Хауърд.

Засега не е ясно дали F-16V ще ни бъдат предоставени на разсрочено заплащане, което е доста значимо за България. И воторо доста значимо - дали ще има овсет, както оферират от СААБ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР