Модернизираната електронна система за таксуване в градския транспорт на Пловдив

...
Модернизираната електронна система за таксуване в градския транспорт на Пловдив
Коментари Харесай

Модернизираната електронна система за таксуване в градския транспорт заработва на 100% след година

Модернизираната електронна система за таксуване в градския превоз на Пловдив би трябвало да проработи до есента, стана ясно на умишлен брифинг на локалната администрация. За въвеждането на цялата система обаче ще е нужна една година, обясниха отрасловият зам.-кмет Тодор Чонов и изпълнителният шеф на компания „ Тикси “ Николай Недялков. Компанията завоюва социална поръчка за 14 милиона лв. за рационализация на системата.

Според заложените параметри бъдещата система за електронно таксуване в Пловдив ще дава освен информация за разписанията и продажбата на билети и карти в градския превоз, само че и възнаграждение на престоя в Синята зона, на общинските паркинги и други Избраният реализатор би трябвало да надгради и системата за автоматизирано установяване на местоположението на транспортните средства, да организира образование на чиновниците, да поеме и гаранционната поддръжка на системата.

Превозвачите, които обслужват линиите на градския превоз, се глобяват поради неналичието на климатици в рейсовете, стана ясно още от думите на зам.-кмета по превоз Тодор Чонов. По думите му, от общо 200 автобуса, движещи се през лятото в града, близо 50 са без включена охлаждаща система.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР