Модернизираха кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж в

...
Модернизираха кухненското оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж в
Коментари Харесай

Модернизираха кухненското оборудване в Домашния социален патронаж в Лясковец

Модернизираха кухненското съоръжение и обзавеждане на Домашен обществен патронаж в община Лясковец. По плана е направена доставка на професионално кухненско обзавеждане и съоръжение за потребностите на Домашен обществен патронаж. Това, с което разполагаше до в този момент патронажът, бе остаряло, енергоемко и неефективно и не отговаряше на нормативните условия и на европейските хигиенични правила.

Проектът започва при започване на юли тази година и с осъществяването му кухненският блок се трансформира в съвременна, софтуерно оборудвана, отговаряща на националните и европейски стандарти в региона на публичното хранене база. Подобрени бяха изискванията на труд на работещите, усъвършенствано бе и качеството на предоставяните обществени услуги в общността, както и информираността на институциите и неправителствените организации на територията на общината за активността на Фонд „ Социална протекция ” към Министерство на труда и обществената политика.

Доставеното и инсталирано съоръжение и обзавеждане за потребностите на обществената кухня включва четири работни маси, четири шкаф-маси, шест умивалници, четири стелажа, транжорна маса, електрически хокер (свободностоящ котлон), фритюрници и вентилационна апаратура. Общата стойност на плана е 28 620 лв., в това число 25 758 лева от Фонд „ Социална протекция ” към Министерство на труда и обществената политика и 2 862 лева лично финансиране от община Лясковец. Продължителността на плана бе четири месеца и обхвана интервала от 1 юли до 29 октомври 2018 година Дейностите по доставката и монтажа на оборудването по плана бяха предоставени на бургаската компания „ БИС “ ООД, която завоюва състезанието след осъществяване на социална поръчка.

С план, изпълнен през 2015 година, още веднъж финансиран по Фонд „ Социална протекция “ е стартиран процесът по възобновяване на обзавеждането и оборудването на кухненския блок на Домашен обществен патронаж в Лясковец, което с осъществяването на сегашния план е финализирано и същото е изцяло сменено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР