Модерните технологии за охрана и видеонаблюдение са инструмент и за

...
Модерните технологии за охрана и видеонаблюдение са инструмент и за
Коментари Харесай

Техник шпионирал с видеокамера стотици клиенти


Модерните технологии за защита и видеонаблюдение са инструмент и за шпиониране
(снимка: CC0 Public Domain)

Техник от щата Тексас, чиято работа е била да инсталира камери за видеонаблюдение, се призна за отговорен за непозволен достъп до охранителните камери на стотици фамилии, което той употребявал, с цел да гледа по какъв начин хората в домовете им се събличат и се отдават на интимни прекарвания.

Според протокола от делото, 35-годишният Телесдоро Авилес е направил закононарушенията си в интервала сред ноември 2015 година и март 2020 година Тогава той работил като механик по поддръжката във компания ADT – снабдител на услуги за домашна сигурност, заяви. Работата на Авилес включвала инсталиране на камери за видеонаблюдение по домовете и настройване на устройствата да работят със личното приложение на компанията – ADT Pulse.

Но прокурорите са открили, че Авилес се отклонил от фирмената политика и почнал да прибавя персоналния си имейл-адрес към приложението ADT Pulse по време на процеса на инсталиране и тестване. Разследващите споделят, че техникът нормално е правил това при инсталиране на камери в домовете на привлекателни дами. По-късно употребявал акаунта като „ задна малка врата ” за достъп до видео-емисията на камерата в действително време. Така можел да шпионира клиентите в интимни моменти в домовете им.
още по тематиката
Схемата, приложена от техника, била засечена през януари и февруари 2020 година, когато няколко клиенти откриват имейл адреса на Авилес в панела за настройка на приложението си и съобщили за това на ADT. Фирмата препратила случая до управляващите.

Прокурорите обявиха, че Авилес е имал достъп до над 200 потребителски системи за видеонаблюдение допълнително от 9600 случая на шпиониране. Бившият механик на ADT в този момент е изправен пред присъда до пет години затвор и санкция до 250 000 $, съгласно правосъдните документи. Той беше освободен условно по-рано тази седмица.

ADT уведоми своите клиенти за случая през април 2020 година Тогава New York Post заяви, че компанията се е пробвала да убеди клиентите да подпишат съглашение за дискретност в подмяна на парично заплащане, тъй че дейностите на Авилес да не бъдат разгласени. Усилията на компанията да резервира името си обаче не дали резултат. В момента компанията е изправена пред три правосъдни каузи поради дейностите на някогашния чиновник.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР