Mодерната изба New Bloom Winery от Съединение, Тракийска низина, донесе

...
Mодерната изба New Bloom Winery от Съединение, Тракийска низина, донесе
Коментари Харесай

Ново признание за българските вина! Face to Face се...

Mодерната маза New Bloom Winery от Съединение, Тракийска равнина, донесе общо пет медала от интернационалния Concours Mondial de Bruxelles, който тази година се организира в Швейцария. Един от тях е най-високото отличие – огромен златен за Face to Face (F2F) от немския вид Дорнфледер. Той се присъжда единствено на най-хубавите виновност, оценени с над 92 точки. Избата завоюва и още два златни медала – за серията PIXELS от немския вид Регент, който направи своя дебют на пазара през февруари и PIXELS Каберне Совиньон. Другите два медала са сребърни за Face to Face Каберне Совиньон, Сира и Регент и Face to Face Розе. Състезанието се назовава още и Обединените народи на качествените виновност (The United Nations of Fine Wines).

Успехът на родната маза от Тракийската равнина точно с набиращите известност у нас немски сортове като Дорнфелдер е следващото доказателство за капацитета на българския тероар и високото равнище, на което работят родните енолози и технолози. Серията Face to Face (F2F) е най-високият клас, който New Bloom Winery предлага на пазара. Вината се създават от лични лозови масиви – 6000 дка в Тракийската равнина. Винарната е единствената у нас, която работи с Дорнфелдер и Регент. Дори немските им сътрудници са учудени от резултатите, които реализират у нас тези винени разновидности. Серията Face to Face (F2F) е кръстена на връзката „ лице в лице “ – точно две стилизирани лица, обърнати едно към друго са изобразени и на етикетите. Бутилките се запечатват ръчно с восък.

New Bloom Winery залага също на нововъведенията като се влага доста и в актуалните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например наградените със златни медали виновност PIXELS се затварят с неповторимата трипластова запушалка Ardea Seal, която разрешава предпазване на алените виновност PIXELS след отваряне за по-дълго време.

В тазгодишното издание на състезанието България усъвършенства резултата си по отношение на 2018 – с общо 45 при 44 медала година по-рано. С най-високото отличие са оценени общо три родни виновност. В надпреварата бяха изпратени 9150 проби от 46 разнообразни страни като с медали се отличиха 43 страни. Испания е с най-вече оценки – общо 626, Франция е втора с 614, Италия трета с общо 383. Само един % от наградените виновност съумяват да покрият критериите за огромен златен орден на Concours Mondial de Bruxelles. Над 50 % от всички медалисти в надпреварата се продават на цена под 8,5 евро, което удостоверява отличното съответствие цена-качество. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият интернационален конкурс, в който се прави спомагателна инспекция на наградените виновност, с цел да се подсигурява поредност при качеството. Следващото му издание ще се организира в Бърно, Чехия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР