Moderna Therapeutics, биотехнологична компания със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, е

...
Moderna Therapeutics, биотехнологична компания със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, е
Коментари Харесай

Пуснаха ваксина срещу коронавируса

Moderna Therapeutics, биотехнологична компания със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, е доставила първите партиди от своята ваксина против ковид COVID-19, заяви " Тайм ".

Ваксината е основана единствено за 42 дни откакто генетичния код на вируса COVID_19, наименуван SARS-CoV-2, е пусната от китайски откриватели в средата на януари. Първите флакони бяха изпратени до Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID), част от Националния здравен институт (NIH) в Бетесда, MD, който ще приготви имунизацията за проучване върху хора още през април.

Учените от Национални здравен институт също започнаха да тестват антивирусно лекарство, наречено Remdesivir, което е създадено за Ебола, върху пациент, инфектиран с SARS-CoV-2. Пробният развой е първият, който тества лекарство за лекуване на COVID-19, и ще бъде управителен от екип в Медицински център на Университета в Небраска.

Първият пациент, който непринудено се включи в новаторското лекуване, е пасажер, който е бил върнат в Съединени американски щати, откакто е дал позитивен тест за заболяването на борда на " Диамантената принцеса ". Други с диагноза COVID-19, които са приети в болница, също ще бъдат част от изследването.

Remdesivir сподели обнадеждаващи резултати измежду животни, инфектирани с два свързани коронавируси, един виновен за тежък изострен респираторен синдром (SARS) и различен за причиняване на респираторен синдром в Близкия Изток (MERS). Доброволците ще бъдат определени посредством инцидентен принцип, с цел да получават или лекарството, или плацебо венозно за 10 дни.

Освен това те ще дават кръвни проучвания на всеки два дни, с цел да се наблюдава количеството на вируса в телата си. Дори в случай че лекарството покаже известна резултатност за задържането на растежа на равнищата на SARS-CoV-2 в кръвта, това може да помогне за ограничение на разпространяването на инфекцията.
Ваксината на Модерна против COVID-19 е създадена за рекордно малко време, защото се основава на относително нов генетичен способ, който не изисква възходящи големи количества вируси. Вместо това имунизацията е цялостна с генетичния материал, с цел да могат другите имунни кафези да ги разпознаят и маркират за заличаване.

Както доктор Стивън Ходж, президент на Модерна, сподели пред " Тайм " по-рано този месец, че имунизацията е като софтуерната стратегия за организма за отбрана от ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР