Moderna работи върху създаването на нова ваксина, която да предзпазва

...
Moderna работи върху създаването на нова ваксина, която да предзпазва
Коментари Харесай

Moderna правят нова ваксина. Старата не предпазвала изцяло от южноафриканския щам

Moderna работи върху основаването на нова ваксина, която да предзпазва против варианта на COVID-19 регистриран в ЮАР. От американската компания показват, че сегашният препарат защищава против новите варианти на инфекцията. В по-малка степен обаче е отбраната против разновидността на вируса, регистриран в Южна Африка. Това е и повода компанията да работи върху нова ваксина, осведомят от в. “Ню Йорк Таймс ”.
“Не знам дали ще ни би трябвало. Надявам се да не се наложи да я използваме. Правим го като застраховка”, изясни доктор Тал Закс, основен медицински шеф на компанията.

Moderna заяви за направено изследване, при което са били употребявани кръвни проби от осем души, получили две дози от имунизацията. Имунизирани са били и две маймуни. Британският вид на COVID-19 не е имал резултат върху равнищата на обезвреждащите антитела. Но не по този начин стоят нещата с южноафриканския вариант, който е довел до шесткратно понижаване на равнищата на отбрана.

Компанията Moderna работи взаимно с Центъра за проучване на имунизациите към Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания. Резултатите от изследванията към момента не са оповестени и рецензирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР