Moderna обяви, че mRNA-4157/V940 – изследваната от нея ваксина срещу

...
Moderna обяви, че mRNA-4157/V940 – изследваната от нея ваксина срещу
Коментари Харесай

Ваксината срещу рак на Moderna прави положителна стъпка

Moderna разгласи, че mRNA-4157/V940 – изследваната от нея ваксина против рак – в композиция с Keytruda, анти-PD-1 лечението на Merck, е получила означение по схемата за предпочитани медикаменти (PRIME) от Европейската организация по медикаментите (EMA).

То се отнася за адювантно лекуване на пациенти с високорисков меланом в етап III/IV след цялостна резекция. Ваксината mRNA-4157/V940 подтиква имунния отговор посредством генериране на характерни Т-клетъчни отговори въз основа на неповторимия мутационен автограф на тумора на пациента, осведоми PharmaTimes.

ЕМА присъжда обозначението на схемата PRIME след позитивните данни, получени от клиничното изпитване KEYNOTE-942/mRNA-4157-P201 фаза 2b. Резултатите от това проучване ще бъдат показани на Американската асоциация за проучване на рака (AACR) в средата на април.

PRIME е регулаторна система, ръководена от ЕМА, която обезпечава поддръжка за създаването на медикаменти, ориентирани към неудовлетворени медицински потребности. Чрез PRIME ЕМА предлага самодейна и ранна поддръжка, с цел да подкрепи по-доброто генериране на данни за изгодите и рисковете от обещано лекарство, като в същото време форсира създаването и оценката на заявките.

Междувременно фирмите не престават да проучват резултатите от фаза 2б на изследването KEYNOTE-942/mRNA-4157-P201 с регулаторните органи предвид на започването на фаза 3 на изследването по-късно тази година. Целта е лечението да се разшири до спомагателни типове тумори, в това число недребноклетъчен рак на белия дроб.

Персонализираните противоракови ваксини са създадени, с цел да приготвят имунната система по този начин, че съответният човек да може да генерира персонализиран противотуморен отговор, който е характерен за неговата мутационна характерност на тумора.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР