Модерна и Пфайзер-Бионтек стартираха проучване, за да определят дали има

...
Модерна и Пфайзер-Бионтек стартираха проучване, за да определят дали има
Коментари Харесай

Проверяват ваксините на Модерна и Пфайзер за дългосрочни...

" Модерна " и " Пфайзер-Бионтек " стартираха изследване, с цел да дефинират дали има някакви дълготрайни неподходящи последствия за здравето, свързани с коронавирус имунизациите, разгласи турския всекидневник ХаберТюрк.

Проучванията ще включват наблюдаване на дребен брой американци, които са имали редки странични резултати след имунизиране през последните две години.

Въпреки че в отчета се показва, че най-често срещаният сериозен непряк резултат е инфектиране на сърцето, това към момента е доста рядко.

Проучване на Центъра за надзор на болесттите на Британска Колумбия в Канада откри, че 58 от всеки милион души, получили две дози от имунизацията Модерна, са развили това положение. Според същото изследване на всеки един милион души, получили първичните две дози ваксина на Пфайзер, 21 са имали сърдечен проблем.

Случаите са най-чести измежду мъжете под 30-годишна възраст, засягащи повече от 250 от всеки един милион мъже на възраст от 18 до 29 години.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) оповестиха, че са записали близо хиляда случая на сърдечно инфектиране измежду хора под 18-годишна възраст, които са получили ваксина против ковид. Докато тези случаи нормално се вземат решение сами без здравна помощ, някои са загрижени, че може да има дълготрайно увреждане на сърцето.

Базираната в Кеймбридж, Масачузетс " Модерна " започва две инспекции, последно през септември, за неподходящи резултати на имунизацията.

" Пфайзер " от Ню Йорк оповестиха пред NBC, че ще стартира тест с 500 младежи и младежи на възраст под 21 години през идващите месеци. Ще бъдат проследявани някои пациенти до пет години, само че се чака резултатите да стартират да идват още през идната година, заяви NBC.

И двете компании употребяват mRNA технология.

Миокардитът или възпалението на сърдечния мускул е най-често съобщаваният сериозен непряк резултат, обвързван с имунизацията. Състоянието поражда, когато междинният пласт на стената на сърцето се възпали. Пациентите могат да изпитат зной, отмалялост и болежка в гърдите, наред с други признаци. В редки случаи това може да докара до инфаркт, инсулт и даже гибел.

Някои изследвания демонстрират, че коронавирусът е доста по-вероятно да аргументи миокардит, в сравнение с самите ваксини.

Проучване, оповестено предходната седмица в списанието на Американския лицей по кардиология, откри, че честотата на положения след имунизация е по-честа при по-младите хора.

Загрижеността за младежите, които по-рядко се заразяват с тежка форма на ковид, накара някои страни да лимитират имунизацията до избрани възрастови групи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР