Модерен покрит пазар за земеделски производители беше официално открит в

...
Модерен покрит пазар за земеделски производители беше официално открит в
Коментари Харесай

В Мездра отвори врати модерен покрит пазар за земеделски производители

Модерен затрупан пазар за аграрни производители беше публично открит в гр. Мездра.

Той е издигнат по Проект „ Изграждане на затрупан пазар и благоустрояване на околното пространство в УПИ І, кв. 85 по ПУП-ПРЗ на гр. Мездра “, осъществен от Община Мездра с финансовата поддръжка на „ Фонд ФЛАГ ” ЕАД посредством „ Българска капиталова и координационна платформа за градско развиване “. Проектът е на обща стойност почти 1 720 000 лева

Събитието почетоха представители на компаниите реализатори на обекта и на локалния бизнес, чиновници в Общинската администрация, общински съветници, претенденти за народни представители, жители.

„ Хубавите неща стават постепенно и с напъните на доста хора, сподели при откриването на комерсиалното оборудване кметът на Мездра Иван Аспарухов. В последна сметка, след дълги години на подготовка и твърдоглав труд, успяхме да изпълним една наша фантазия.

Желанието ни е в това изцяло актуализирано пространство да създадем фермерски пазар през цялата седмица, а освен в обичайния пазарен ден четвъртък. За задачата ще създадем нова организация за действие на пазара, при която търговците още при влизането си ще получават маса за продажба и паркомясто. И всичко това на извънредно налични цени. Каня всички аграрни производители да предложат своята продукция на нашия пазар! “

Аспарухов благодари особено на проектантите и на изпълнителите на обекта, на компанията, осъществила строителния контрол, на „ Фонд ФЛАГ ” и на чиновниците в Община Мездра, ангажирани с реализирането на плана.

Обособено е място за обществени контакти и събития - сцена за обществени прояви. В прилежащите пространства са построени детска площадка, зелени площи, шадраван и открит паркинг, в т. ч. за коли на хора с увреждания. Положена е нова настилка. Нови решения са обезпечени за осветлението, водоснабдяването и канализацията за обекта.



Техническият план е създаден от „ ДММ - Дизайн “ ЕООД - Плевен. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ Маркет Конструкт Мездра “, с сътрудници в обединяването „ Артстрой “ ООД - Смолян и „ Регал Билд “ ЕООД - София. Строителният контрол е сбъднат от „ Ведипема “ ЕООД - Плевен.

Водосвет за здраве при откриването на оборудването отслужи енорийският духовник на Мездра отец Данаил Цинцарски. Лентата на новата облага прерязаха кметът на общината Иван Аспарухов и представителите на изпълнителите на строителството и на строителния контрол на обекта Атанас Христов и Димитър Димитров.

Поздравителна стратегия по случай откриването на пазара изнесоха Ансамбъл „ Мездра “ и възпитаничките на вокалния възпитател Тони Яшова Данита Павлова и Тереза Стоянова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР