Модерен, чист, зелен и безопасен градски транспорт предлагат в свои

...
Модерен, чист, зелен и безопасен градски транспорт предлагат в свои
Коментари Харесай

Модерни решения за градския транспорт на Пловдив предлагат студенти

Модерен, чист, зелен и безвреден градски превоз оферират в свои курсови работи студентите от компетентност „ Финанси и счетоводство “ на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. В рамките на практическите си занятия бъдещите финансисти са работили по тематика „ Иновативни решения за градския превоз в Пловдив “, оповестиха от общината. Разработките са направени вследствие на тясното съдействие на Факултета по стопански и обществени науки и проф. Станимир Кабаиванов с община Пловдив в лицето на заместник-кмета по превоз Тодор Чонов. Целта на заданието е била студентите да генерират хрумвания и да ги показват на градските управляващи с опция за внедряване в действителни условия.

Какво бихме подобрили в градския превоз, с цел да бъде по-привлекателен и употребен, е въпросът, на който студентите намират разнообразни решения в петте презентации, показани на среща на младежките екипи със заместник-кмета Чонов и специалистите на Оперативна програма „ Организация и надзор по превоза. ”

Мобилно приложение с информация за местоположението, маршрута и точното време на идване на рейсовете в композиция с карта на всички линии и спирки е едно от решенията, посредством които студентите считат, че ще се усъвършенства доста услугата. Всеки консуматор да има профил и да споделя информация в обществените мрежи е друго от решенията. Студентите оферират основаването на web приложение за закупуване на билети и издаване на карти за градския превоз посредством смарт телефон. За възрастните хора опцията е закупуване посредством SMS.

За внедряване на карти с чип, които да се зареждат от устройства и да се избегнат опашки по гишета, ваучери за чиновници на компании като част от обществения пакет и спомагателни линии за тях, бяха показани още в разработките. За аргументацията им е употребена публична статистика, както и данни от анкета измежду жители.

Идеята на Община Пловдив е да задълбочи работата със студентите като им дава в бъдеще нужните данни за курсовите работи. „ Надявам се, че доста скоро множеството от Вас ще изберат да се причислят към екипа на общината, виждам голям капацитет във Ваше лице “. Така заместник-кметът Тодор Чонов разяснява студентите. Идеите изцяло съответстват с желанията на общината в посока осъвременяване на градския превоз. Създаването на сдружението „ Екобус “ и закупуване на електробуси, както и актуализиране на така наречен „ транспортен план “ доста ще трансформират образа на града.

Обсъдеди са били още и вероятни решения за настоящите въпроси като повече места за хора с увреждания, маршрутна съгласуваност на градските с междуселищните рейсове и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР