Модемът Qualcomm 315 5G IoT ще ускори възприемането на 5G

...
Модемът Qualcomm 315 5G IoT ще ускори възприемането на 5G
Коментари Харесай

Qualcomm готова с 5G модем за индустриални IoT


Модемът Qualcomm 315 5G IoT ще форсира възприемането на 5G съгласуваност от вида „ интернет на нещата “
(снимка: Qualcomm)

Американският чипмейкър Qualcomm Technologies създаде специфичен 5G модем за IoT устройства. Според компанията, Qualcomm 315 е първият артикул от този вид, усъвършенстван за индустриални IoT приложения. Той включва всички съставни елементи, нужни за поддържане на 5G и 4G мрежи.

Очаква се да форсира възприемането на 5G съгласуваност от вида „ интернет на нещата “. Модемът ще откри приложение в съоръжение за голям брой промишлености, в това число търговия на дребно, енергетика, автоматизация и произвеждане, селско стопанство, строителство, минно дело и други.

Qualcomm има вяра, че потребностите на актуалния IoT включват безпроблемен преход на индустриалните мощности, обхванати от кабелни връзки, към безжични решения, способни да поддържат LTE и 5G съгласуваност.
още по тематиката
Модемът поддържа 5G NR ленти „ до 6 GHz “ и работи единствено в независим режим (SA) с опция за превключване към LTE при нужда. Може да се внедрява в частни или посредством потребление на мрежови дялове или пък изолирано.

Това решение е оптимално за IoT приложения, които могат елементарно да бъдат интегрирани със съществуващите Ethernet и кабелни технологии. Негови преимущества са още дребният размер и ниската консумация на сила.

Qualcomm твърди, че модемът ще даде опция за внедряване на ново потомство бързи, мощни и високоефективни IoT решения в разнообразни пазарни сегменти като да вземем за пример произвеждане, строителство, публични места и така наречен. Очаква се Qualcomm 315 5G IoT Modem да влезе в продажба през втората половина на 2021 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР