Моделът Velar на Range Rover се появява през 2017 г.

...
Моделът Velar на Range Rover се появява през 2017 г.
Коментари Харесай

Range Rover Velar – нещо познато, нещо ново, нещо страхотно

Моделът Velar на Range Rover се появява през 2017 година и се нарежда извънредно добре в гамата на марката - сред Evoque и Sport. Освен това моделът се трансформира в притежател на философията на компанията за налагане на новия оптимално изчистен редуктивен дизайн.

Всичко това е изцяло годно и за новия Velar, при който измененията в екстериора са деликатни - нова предна решетка, от която линията продължава към присъщия за модела “плаващ ” покрив, непрекъснатата междинна линия, минаваща през цялата каросерия, и изваждащите се дръжки на вратите. Разбира се, моделът има и някои спомагателни промени в дизайна - нови супер тънки LED фарове, оформящи изтънчения тип на предницата, и нова задна ризница, допълнена от тъмните акценти под вратите и вратата на багажника.

Новият Velar предлага и два нови цвята за екстериора - синьо и сиво, чиито точни означения са Metallic Varesine Blue и Premium Metallic Zadar Grey.

С други думи, моделът още веднъж наподобява ужасно, познато, само че предлага и нещо ново.

Оформление на интериора



По сходен метод са работили дизайнерите и при оформлението на интериора, където акцентът е върху новия 11,4-инчов закривен сензорен екран, който също основава усещане за “плаващ ” детайл. С това решение моделът към този момент предлага същите улеснения при работа с информационно-развлекателната система Pivi Pro като при Range Rover и Range Rover Sport, което в всекидневието звучи извънредно практично: с две докосвания на екрана имате достъп до 80% от наличните функционалности, а смяната в позицията на екрана обезпечава минимално разпръскване и отражение на светлината.

Останалите детайли от интериора, които са значими за клиентите на Range Rover, също са налице - високо качество на осъществяване, извънредни материали, нова тапицерия и оптимално разположение на всичко, което е значимо да е в обсега на лидера.

И още един акцент - при Velar се резервира наклонността за вид на интериор без кожа, като заместителят е деликатно селекциониран - вълна от датската текстилна компания Kvadrat, съчетана с полиуретанови текстилни вложки Ultrafabrics и нов претекст на перфорация Diamond Herringbone. Смесените вълнени тъкани Kvadrat са с 58% по-леки от кожата и обезпечават по-добро чувство при досег - част от актуалния разкош на Range Rover.

В интериора се появяват и четири нови цветови решения в кожа: Cloud, Caraway, Raven Blue и Deep Garnet, плюс новия цвят на кормилото Moonlight Chrome.



И още нещо, което чудесно добавя лукса и комфорта на борда - Velar е най-тихият автомобил в своя клас във връзка с шумтя от пътя с помощта на най-новите технологии в сферата, в това число и новаторска система за интензивно шумопотискане.

Наистина мощен SUV

Разбира се, нови и забавни решения има и при задвижването - plug-in хибридната версия на Velar обезпечава до 64 километра пробег на електричество с помощта на батерия с нов дизайн и качества.

Вариантите при избор на мотор и система на задвижване като цяло са същинският разкош за феновете на мощните и бързи SUV коли. При бензиновите мотори на върха е хибридната версия Р400е с 2-литров бензинов мотор с обща мощ 404 конски сили, 640 Нм въртящ миг, задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматизирана трансмисия. Другите версии също са забавни: с мощ 250, 340 и 400 конски сили, като последните две са мек хибрид с 6-цилиндров 3-литров бензинов мотор и с 480 и 550 Нм.



При дизелите също се залага на 2- и 3-литровите мотори във вид мек хибрид- D200 е с 204 конски сили, а D300 - с 6-цилиндров мотор, 300 конски сили и 650 Нм. Активното окачване е част от общоприетото съоръжение при версиите с 6-цилиндровите мотори с хибридна система, а електронно ръководеното въздушно окачване е спомагателна опция.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР