Моделът с изкуствен интелект, който е известен с това, че

...
Моделът с изкуствен интелект, който е известен с това, че
Коментари Харесай

Технологията зад ChatGPT се справя по-добре със съвети за проблеми с очите, отколкото лекарите неспециалисти, установява проучвателен тест

Моделът с изкуствен интелект, който е прочут с това, че генерира текст въз основа на голямото количество данни, върху които се образова, е тестван против лекари в разнообразни стадии от кариерата си, в това число младши лекари без компетентност, както и стажанти и експертни очни лекари.

На всяка група бяха показани десетки сюжети, при които пациентите имат съответен очен проблем, и помолени да дадат диагноза или съвет за лекуване, като изберете от една от четирите варианти.

Изображение: доктор Arun Thirunavukarasu - водещият създател на проучването - на работа

Тестът се основава на писмени въпроси, взети от учебник, употребен за тестване стажант очни лекари, по отношение на набор от очни проблеми - в това число сензитивност към светлина, понижено зрение, лезии и сърбящи очи.

Учебникът, на който се основават въпросите, не е обществено наличен, тъй че откривателите считат, че е малко евентуално е огромният езиков модел да е подготвен върху наличието му.

GPT-4 означи доста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР