Моделът подчертава историята на марката и сложната механика на емблематичния

...
Моделът подчертава историята на марката и сложната механика на емблематичния
Коментари Харесай

Bugatti Chiron Super Sport „Golden Era“ – истински шедьовър с W16 двигател и мощност от 1600 конски сили

Моделът акцентира историята на марката и комплицираната механика на емблематичния си задвижващ елемент W12

Емил Василев преди 5 минути 5 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:30 | 27.08.2023

Китай тества най-голямото Гаусово оръдие в света – то може да изстрелва 124-килограмови снаряди

КосмосЕмил Василев - 12:15 | 28.08.2023

Индийският луноход Pragyan откри, че Луната е по-гореща, в сравнение с се смяташе до момента

IT НовиниЕмил Василев - 20:34 | 28.08.2023

Учени са разгадали по какъв начин да създават тетратенит – метеоритен метал, който може да размени редките метали и да промени света на технологиите

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В памет на постепенно отминаващата ера на поръчковите автомобилни шедьоври с мотори с вътрешно горене с огромен размер, Bugatti пусна уникален модел, отдаден на тази концепция, наименуван Bugatti Chiron Super Sport „ Golden Era “.

Проектът, чието виждане е препоръчано от колекционер на коли на Buggati е кулминационната точка на 2 години неуморна работа, целяща да подчертае историята на марката и комплицираната механика, стояща зад емблематичния задвижващ елемент W12. Марката, учредена през 1909 година сплотява напъните си с производителя на електрически автомобили Rimac през 2021 година, с цел да се появи „ Bugatti Rimac “.

„ С тази визия, показана на Bugatti, дизайнерският екип създаде предложение, което улавя същността на това, което прави Bugatti особено, разказана посредством най-запомнящите се и невероятни творения. “

се споделя в изказване на Bugatti

Знакови моменти

Основата на плана стартира със желанието на клиента да базира плана на Chiron, който съгласно него бележи значим стадий в историята на марката със своя емблематичен мотор W16.

Според екипа, търсещ определящи моменти в историята на марката, дните на нейните създатели Еторе Бугати, Жан Бугати и Роланд Бугати, които фактически съставляват първата златна епоха за компанията са измежду значимите събития, които той разпознава. Освен това той желал да показа актуалния дизайн на Bugatti от 1987 година, като подчертае знаците на епохата, станали присъщи за името Bugatti.

Цялостният дизайн на автомобила има за цел да уважи предишното на Bugatti посредством сбирка от изящни елементи, представящи значими моменти от историята на компанията.

Нов развой

За да резервира достоверността на творбите, Bugatti намира развой, който разрешава на художниците да употребяват моливи и да вършат всички скици на ръка, непосредствено върху лаковото покритие.

Type 57 SC Atlantic, необятно приет за един от най-красивите коли, създавани в миналото и Type 41 Royale, разгласен за най-пищния автомобил, когато е показан през 1926 година са измежду иконите, изобразени в 26-те ръчно нарисувани дизайна от страната на пасажера. Той служи като експозиция за случаите, когато концепциите на Bugatti са повлияли на автомобилния свят.

19 илюстрации от страната на водача отразяват възраждането и непрекъснатия триумф на Bugatti от 1987 година насам, като се стартира от EB110 и се стигне до Veyron и Chiron. „ Красиво елементарното показване на 3712 обособени съставния елемент, които се сплотяват, с цел да основат именития мотор W16 – най-модерният авто мотор, създаван в миналото – с право заема своето място като част от шедьовъра. “

За да бъде приключено всичко, екипът от дизайнери се погрижи 3 икони на Bugatti да бъдат ръчно нанесени върху всеки от панелите на вътрешните порти благодарение на специфична багра и деликатна четка, която разрешава на член на дизайнерския екип да скицира непосредствено върху кожата. От едната страна са изобразени Type 35, Type 57 SC Atlantic и Type 41 Royale, а от другата – EB110, Veyron и Chiron – легендите на сегашното са изправени пред иконите от предишното, които са ги въодушевили. В момента автомобилът чака публична доставка до своя притежател по време на Седмицата на колите в Монтерей.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР