Моделът на ГЕРБ ограбва еднакво и левите и десните, затова

...
Моделът на ГЕРБ ограбва еднакво и левите и десните, затова
Коментари Харесай

Христо Проданов: Санкциите срещу Русия не водят до нищо добро за България и Европа

Моделът на ГЕРБ ограбва еднообразно и левите и десните, по тази причина би трябвало да бъде отхвърлен
„ Позицията на Българска социалистическа партия е ясна и непроменена. Диверсификация – да, само че първо да нямаме взаимозависимост от избрана страна и второ да реализираме най-хубава цена. Диверсификация, която заменя взаимозависимост от една страна със взаимозависимост от друга и то на по-висока цена– това не е диверсификация, а чиста геополитика. Проблемът е, че тези неверни геополитически решения се заплащат от българските жители. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ в 23 МИР – София Христо Проданов в ефира на БТВ.

По думите му тематиките за прекратените диалози с “Газпром “ и изгонването на съветските дипломати не са били разисквани с левицата в обединението.

„ Ние в последните години сме получавали газ от „ Газпром “ и в никакъв случай не сме имали проблеми със сигурността на доставките. Ако някой обаче е очаквал, че ще постанова наказания на другата страна, а тя надали не ще му направи преференциална цена на газа – просто доста се заблуждава. Санкциите против Русия не водят до нищо положително – България и Европа страдат най-вече от това “, безапелационен е социалистът.

Тъй като обстановката е извънредно сериозна – бизнесът и народът са изправени пред тестване, то значимото за Българска социалистическа партия е да има държавно управление и по думите на Проданов такова ще има. „ Въпросът е дали ще имаме държавно управление, което да продължи смяната или ще имаме държавно управление, което да предлага това от последните 12 години “, добави той.

Христо Проданов показа част от ограниченията на левицата за справяне с инфлацията: „ Залагаме на увеличение приходите на работещите, минимална заплата от 850 лв., заслужено преизчисляване на пенсиите, таван на цените на ток, парно и газ. Също по този начин изваждане от свободния пазар на учебни заведения, читалища и детски градини, с цел да могат да заплащат електрическа енергия на търпима цена. Същото би трябвало да важи и за лечебните заведения, само че тук имаме проблем, тъй като те са с търговски статут. И в идващото Народно заседание ще настояваме това да се промени и те да не са с търговски статут “, изясни той.

„ Всичко реализирано от държавното управление е плод на съдружните диалози и гласоподаване “, съобщи Проданов и посочи: „ Искам да дам няколко образеца, че предлагането за прага на Данък добавена стойност беше на Демократична България, на Политическа партия беше за акцията по “Капитан Андреево “. А политическа самодейност на Българска социалистическа партия са детските градини и пенсиите – това, за което ГЕРБ ни споделяха, че няма пари, само че ние го постигнахме “, уточни той.

„ Единствено и единствено напъните на Българска социалистическа партия направиха по този начин, че българският парламент да не допусне и вземе такова решение за експорт на оръжия за Украйна “, напомни социалистът.

„ В миналата акция от „ Възраждане “ говореха за смяна на модела ГЕРБ и овакантяване на НАТО, само че в 47-ия парламент над 70% от гласуванията им бяха дружно с тях. Десислава Атанасова им споделяше по кое време да бутат кворума. Те поддържаха и ратификацията за F-16 “, сподели още Проданов.

На финала претендентът за депутат съобщи: „ За нас е значимо да кажем, че идеологически обединението беше сложна. Но дано да е ясно на първо място, че с цел да се води лява и дясна политика, би трябвало да бъде отхвърлен моделът на ГЕРБ, тъй като той ограбва еднообразно и левите и десните “, заключи социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР