Моделът на Бърни Екълстоун второто състезание от Формула 1 в

...
Моделът на Бърни Екълстоун второто състезание от Формула 1 в
Коментари Харесай

В Барселона ще се провежда Гран При на Европа?

Моделът на Бърни Екълстоун второто съревнование от Формула 1 в някоя от европейските страни от 90-те години да е Гран При на Европа се оказа комфортен и за новата епоха в развиването на международния шампионат.

Мадрид съумя да надвие Барселона в борбата за Гран При на Испания и от 2026 надпреварата се мести в испанската столица, само че това не значи, че Каталуня ще остане отвън календара.

Според последните информации от Барселона пистата там ще претърпи реорганизация и рационализация на стойност 50 милиона евро, което би трябвало да я направи най-модерното непрекъснато трасе в Европа. Организаторите на надпреварата в Барселона към този момент преговорят за сключването на нов контракт с Формула 1, като се допуска, че в най-скоро време новината ще стане факт и Испания още веднъж ще приема две надпревари от Формула 1, сходно на Италия и Германия в близкото минало.

В Испания към този момент имаше пет сезона с две съревнования - в Барселона и Валенсия, само че второто съревнование се оказа цялостен неуспех, както във връзка с зрителската посещаемост, по този начин и поради финансовите му резултати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР