Моделът Lucid Air Sapphire Edition ускорява до 100 км/ч само

...
Моделът Lucid Air Sapphire Edition ускорява до 100 км/ч само
Коментари Харесай

Американци пускат най-динамичния електромобил

Моделът Lucid Air Sapphire Edition форсира до 100 км/ч единствено за 2 секунди

Lucid Air Sapphire Edition идва с претенцията за най-динамичния сериен електрически автомобил
(снимка: Lucid Motors / Twitter)

Американската компания Lucid Motors е покрай стартиране в продажба на най-динамичния електромобил – с ускоряване до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди. Колата ще коства към четвърт милион, по-точно $249 000.

През август предходната година компанията показа електрическия седан Lucid Air Sapphire Edition с обещанието за ускоряване до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди и  мощ от над 1200 к.с. Тази седмица Lucid сподели предпроизводствен пример на седана на поточната линия в своя цех и даде обещание скоро да пусне модела в продажба.

Този непосредствен съперник на Tesla Model S Plaid превъзхожда колата на Илон Мъск във връзка с мощността с към 20%, само че ще бъде и доста по-скъп. Докато Model S Plaid може да бъде поръчан в Съединени американски щати за $108 490 в минимална настройка, Lucid Air Sapphire Edition ще коства най-малко $249 000.
още по темата
Първоначално Lucid планираше да стартира производството на електрическия автомобил в лимитирани количества в завода си в Аризона още през предходната година, само че съгласно традицията, присъща за цялата електромобилна промишленост, периодите се изместиха.

След като сподели фотография на най-бързия електрически седан, предстоящ на пазара, Lucid Motors посочи, че предпроизводственият образец е сниман на поточната линия на американското ѝ дружество и скоро ще го пусне в продажба. Сред другите механически характерности на автомобила заслужава да се спомене ускоряването до 160 км/ч за 3,87 секунди и оптималната скорост от 330 км/ч.

Подобно на Tesla Model S Plaid, този състезателен автомобил има три електрически мотора – два на задната ос и един на предната, а общата им мощ доближава 1200 к.с. Наличието на два самостоятелни електродвигателя на задната ос, комбинирани с планетарни предавки, значи, че седанът може без значение да ръководи въртящия миг към всяко от задните колела, а това отваря необятна гама от благоприятни условия във връзка с ръководството.

Пробегът на електрическия автомобил към момента не е конкретизиран, само че съгласно спецификациите на Lucid Air Sapphire Edition, се чака този параметър да бъде на равнище от над 640 км.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР