Моделът ГЕРБ и Борисов вече ги няма.Наложената сглобка върши работа.

...
Моделът ГЕРБ и Борисов вече ги няма.Наложената сглобка върши работа.
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Моделът ГЕРБ и Борисов вече ги няма! Наложената сглобка върши работа

Моделът " ГЕРБ " и " Борисов " към този момент ги няма.

Наложената сглобка прави работа. Започна да взема решение проблеми, насъбрани с годините. Вече има диспути, признати закони, които се отлагаха с години. Не е елементарно, само че нещата не действат както преди “.

 

Това самопризнание на Лена Бориславова за работата на ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС изрично почиства облика на някогашния министър председател и неговата партия от всички подозрения, които до преди половин година бяха внушавани точно от " Продължаваме промяната ".

 

Това, за което постигнахме относително единодушие в тази сложна комбинация е да се направи протокол за това върху какви базови правила на съдействие ще се обединим. Има подготвени текстове – те сега са предмет на разискване, посочи тя.


Очакването ни е скоро да има подписан документ. Конкретното заглавие и по какъв начин ще го назовем не е значимо, значимо е наличието “, сподели тя по отношение на това ще има ли съдружно съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Бориславова сподели, че не е несъмнено дали това ще се случи тази седмица, тъй като ситуацията е „ извънредно динамично “.

 

„ Всяка трета жена да бъде обект на домашно принуждение – вербално или физически е доста тежка диагноза за общество, което по този начин или другояче е извънредно разграничено.Такава свирепост, експанзия и оскърбление е безусловно неприемлива “, коментира Лена Бориславова във връзка зверството с 18-годишната Дебора, в ефира на БТВ.

 

Всичко това е една доста тежка диагноза за общество, което и без друго е разграничено.

Тъжно ми е, че живеем в такава среда, само че има и доза вяра, че рядко се случва, че обществото обединено излиза и споделя, че това не би трябвало да се случва повече “, добави тя в утринния блок на bTV.

 

„ Този въпрос ме мъчи от дълго време. Ще споделя една история, която е още от първите дни, в които се образува кабинета „ Петков “.

 

На втория ден отидох на среща за разработване на измененията за отбрана на домашното принуждение.

 

Това, което ме шокира тогава е, че тази работна група от две години търсеше подкрепа и парламентарно болшинство, с цел да може тези промени да излязат напред.

 

Най-трудно беше да се откри парламентарно болшинство, което да не го е боязън, че ще го обвинят неговите гласоподаватели, че пази „ нетрадиционна полезност “. 

 

Днес е значим моментът, че под публичната сила и яд тези страхове отстъпват на назад във времето.

 

Отговорни сме всички ние, че не сме съумели да убедим хората, че би трябвало да поддържат тези промени. Дори и аз като член на Политическа партия съм отговорна.

Нито една партия не беше подготвена да гласоподава измененията за интимната връзка без „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) “, посочи Бориславова.

 

Бориславова не отговори кой е създател на предложенията основният прокурор да има право на два, а не на един мандат, както беше написано в първичния вид. Не отговори и кой е предложил основният прокурор да води съвещанията на Висшия правосъден съвет (ВСС), а не правосъдния министър. Само сподели, че част от другите вносители са дали тези хрумвания. Подчерта обаче, че " Продължаваме промяната - Демократична България " ще упорства в тази си част измененията да бъдат в първичния си тип.


 Когато се гласоподават измененията в Конституцията, най-малко един месец ще стоят за публично разискване. Мандатът на основния прокурор би трябвало да е един и по-кратък, настоя Лена Бориславова.

 

Разбирам сътрудниците от " Правосъдие за всеки ". И на мен би ми се желало тъкмо този план, който обсъждахме, да влезе в Народното събрание и да бъде признат. Нужни са ни обаче 160 гласа. Дебатът обаче не е завършил. За да може ГЕРБ и Движение за права и свободи, които обезпечават болшинството, да го поддържат, би трябвало да бъдат осведомени с детайлите с още повече гледище, с цел да им се промени разбирането ", изясни Бориславова.

 

По думите й моделът " ГЕРБ " и " Борисов " към този момент ги няма.

 

„ Наложената сглобка прави работа. Започна да взема решение проблеми, насъбрани с годините. Вече има диспути, признати закони, които се отлагаха с години. Не е елементарно, само че нещата не действат както преди “, призна Бориславова за работата на ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС.

 

Това, за което постигнахме относително единодушие в тази сложна композиция е да се направи протокол за това върху какви базови правила на съдействие ще се обединим. Има подготвени текстове – те сега са предмет на разискване.


Очакването ни е скоро да има подписан документ. Конкретното заглавие и по какъв начин ще го назовем не е значимо, значимо е наличието “, сподели тя по отношение на това ще има ли съдружно съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Бориславова сподели, че не е несъмнено дали това ще се случи тази седмица, тъй като ситуацията е „ извънредно динамично “.
По мотив връщането на депутатите в някогашния Партиен дом тя сподели: „ Трябва да има място, където ще вървят да си свършат работата. За мен няма значение къде ще е това “.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР